Kdo u vás žije na zahradě?

Jakékoli téma o životě zahrádkáře, o jeho slastech i strastech.

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod Karen Válková 2. 4. 2014 20:26

Ten druhý psíček není Džesinka, ale Guglík. Džes si s ní už ani moc nehraje .Na řádění má Guglíka. Obrázek
Džes je ta s klapatýma ušima, pak je Guglík a dole je Arinka.

Na dalščí fotce je Amorek Arinčin bráška co je ve Švycarsku u cyrkusu
ObrázekObrázekObrázek

Jsou si velice podobní.
Ahoj všem Karen a Džesinka
Karen Válková
Návštěvník

Odeslat příspěvekod květiny 3. 4. 2014 11:15

Moc hezké :-))
Život s kytičkami je o moc hezčí , Eva
květiny
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Danielka.9 3. 4. 2014 20:39

Jejda vidíš kdo by to poznal,tedka jsi je dala všechny pěkně pohromadě šmudlíky :tleskani :tleskani :tleskani .Víš ale dlouho jsem neviděla Honzíka ,jak se má????
ať nám kvetou kytičky
Danielka.9
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Karen Válková 3. 4. 2014 23:08

Honzíka jsem už dlouho nefotila. Nyní není hezkej .Jak má tu dlouhou srst pokaždý se přez zimu zamuchlá. Teď je plnej klíšťat a pořád jej obíráme. Až začne línat zbavím jej i té zamuchlaní srsti.
Obrázek

Loni měla stará Lejdyna ještě dvě koťata černou kočičku a mramoráčka .Toho si vzala kamoška, ale když se ukázalo,že jsem špatně určila pohlaví a že je to také kočička nechtěla ji. Nakonec jí má moje mladší dcera Z kotěte je kráska
Obrázek Obrázek Obrázek
Karenka si ji moc chválí, říká že tak čistotnou kočenku ještě neměšla.Tak se kočička dostala z venku do bytu v paneláku v Brně a vůbec jí to nevadí.
Ta černá kočka dole je taky dcera Lejdynky ale už dvouletá.
Přitom naše Lejdynka bude mít nyní už 14 roků.Tohle je poslední loňská fotka Lejdynky a černé kočičky -sestřičky té mramoračky (to kotě nakonec umřelo na infekční rýmu)Obrázek
Karen Válková
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Danielka.9 4. 4. 2014 12:39

Tak hurá zase vidím Honzíka :tleskani ,naše všechny kočky musím také denně prohlížet a obírat klíštata.Kdybych měla všem dát ampulku proti klíštatům, to bych se nedoplatila, to může ten, kdo má jednu.Koupila jsem jí jen proto malé kotě co se tu před měsícem nastěhovalo.Ta mourovatá je moc moc pěkná, mít ji, tak už ji z domu nedám,no někomu to tak nepříjde.Tak vám aspon zůstala v rodině. Píšeš o té kočičí rýmě, no ta malá tu přišla také strašně nemocná a pořád ještě jí teče z očí a frká občas.Snad to fakt nemá tu rýmu a ještě mi neumře?? Lejdynka je už zasloužilá kočka a naše Micka už má také 12 let,ale kotátka nemívá jsou všechny kastrované i ta malá letos půjde ,jestli to přežije. :hm
ať nám kvetou kytičky
Danielka.9
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Moravanda 6. 4. 2014 15:18

Jéééé Karen řádila na zahrádce s foťákem 8-D . To je krása :tleskani :tleskani :tleskani .
Moravanda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Karen Válková 28. 4. 2014 08:28

Už nějakou dobu tu všude kam se jen kouknu máme nějaký létavý hmyz. Nejdřív jsem je považovala za okřídlené mravence. Přilétnou posadí se na co to jen jde - ale nejvíc na výsluní a scípnou. Potvory tahám je z všeho co jen je otevřené. Dát vychladnout na otevřené okno brambory už nedělám. Jedinej kdo se raduje jsou asi slepice.
Prej k tomu něco říkaly snad na Nově ,já to nenašla :(
Karen Válková
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rajsa 28. 4. 2014 10:37

Ten hmyz by asi chutnal ještěrkám, co žijí u mě na skalce. Poprvé jsem je letos viděla už začátkem dubna navzdory pranostice o sv. Jiřím. Pak byly ranní mrazy, od té doby jsem je neviděla. Snad jim neublížily. Fotka není moc dobrá, fotila jsem mobilem zdálky.
Přílohy
Obraz1000.jpg
Obraz1000.jpg (29.14 ) Zobrazeno 5353 krát
rajsa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Karen Válková 28. 4. 2014 22:32

U nás jsem ještěrku ještě letos neviděla vůbec.
Karen Válková
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 29. 4. 2014 09:56

Máte na zahradě cvrčky? My aktuálně asi osm. Jsou to cvrčci polní, které bych čekal spíš někde na mezi, ale budiž. Před lety bylo na našem pozemku pole, tak je beru jako původní obyvatele.

Cvrkání mi nevadí, v noci si připadám jako na pláži, ale horší je, že si ty potvory dlabou docela velké díry v trávníku a ještě si kolem nich vyžírají trávu, takže výsledkem jsou větší kroužky. Na okrasném trávníku... Asi je začnu, potvůrky, trochu redukovat.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Karen Válková 29. 4. 2014 10:11

Já jich mám na zahradě spoustu, ale nijak mi nevadí. Ta čás zahrady je nepoužívaná leda jako výběh pro koně, případně ovce, kozy.
Ovšem co teda už mi trochu vadí, každé leto se jich pár nastěhuje až do domu. Pak cvrlikají v síni a je to docela zvláštní. Není jej nikde vidět ale slyšet hodně. Nakonec jej pokaždé ulovím a vyhodím, jenže pak dojde další.
http://karelex1.rajce.idnes.cz/D55_zahr ... 02_....jpg
Dírky tam máme taky -teda na tý zahradě a když jdu pomalu a tiše vidívám obyvatele sedět ve vchodu .Když se víc přiblížím prchne do domečku.
Karen Válková
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rajsa 1. 5. 2014 09:23

V pondělí jsem objevila dalšího návštěvníka mojí zahrady-rosničku.
Přílohy
Obraz1011.jpg
Obraz1011.jpg (7.6 ) Zobrazeno 5305 krát
rajsa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod květiny 1. 5. 2014 10:33

Rajso máš tam pěkné návštěvníky :-)) , akorát mi nejde fotka zvětšit :hm
Život s kytičkami je o moc hezčí , Eva
květiny
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Karen Válková 1. 5. 2014 10:35

jj ani mně nejde zvětšit. Škoda taková rozkošná žabička.
Karen Válková
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rajsa 1. 5. 2014 23:12

Asi to nejde zvětšit proto, že je to z mobilu a už na něm jsem to musela přiblížit, abych ji nevyplašila. A mám dobrou zprávu, ještěrka se dnes vyhřívala na kamenech u jezírka, ale vyfotit se mi jí nepodařilo. Tahle je hnědá a ještě tam mám krásně zelenou.
rajsa
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka