Vaříme dobrůtky, nejen pro zahradníky .... !

Diskuse na témata, která se přímo netýkají zahrady

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod kočičí 22. 9. 2011 15:37

Moravandi, ta vyskočka - začátek a konec pálení - to je fakt na vylití, to není čisté, *****í to a člověk by se z toho mohl otrávit, neznám teda chemický rozdíl, ale je to nepoživatelné. Normální slivovicu po oknech nepleskám, já na rozdíl od Dana ctím přírodu a myju okna pouze čistou teplou vodou, Iron přenechám našim bezdomovcům na pití. Pálíme si sami, takže prostředí máme báječné, ovšem zhusta to dopadá tak, že ke konci jaksi pálím jen já a běda mně to zkazit, tak furt jen měřím a z toho smradu omdlévám. Tofu jsem si dala v hospodě v bramborovém těstě a bylo fakt vynikající, mně plíseň nevadí...
kočičí
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daniel Bozner 22. 9. 2011 18:27

To víš my co nestíháme používáme Iron páč to schne hned. Jen v létě to jde vodou v pohodě ale to radši pleju zahrádku než bych se zdržoval oknama a plevel by toho využil a vysemenil se.
Daniel Bozner
Moderátor

Odeslat příspěvekod Moravanda 22. 9. 2011 18:40

Jsme nějak od toho vaření odbočili :nenapadne
Moravanda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Moravanda 22. 9. 2011 19:11

Dane co jsi dneska baštil ?
Moravanda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Moravanda 23. 9. 2011 05:25

Myslela jsem že přejdem k tomu vaření a napíšeš třeba co jsi měl k obědu, aby jsme věděli co vařit.
Moravanda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod květiny 23. 9. 2011 07:39

Já mám dnes k obědu v práci brambory , hovězí maso-neboli masénko ;-) jak krásně na moravě říkáte a dušenou mrkev. No kačena to není :-P ale aspoň mi nebude těžko :mrgreen:
Život s kytičkami je o moc hezčí , Eva
květiny
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Moravanda 23. 9. 2011 08:05

Mě se líbí jak o masénku tady vždycky mluví Mirda :-) , to mě vrací do dětství, když o masénku mluvila moje maminka . Vzpomínám, že já chtěla vždycky masénka víc než brambor :D .
Moravanda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kočičí 23. 9. 2011 10:35

Dušená mrkev je náhodou vynikající, tu já jen bez masénka a už se pěkně dlouho šteluju ji uvařit. Včera jsem dělala k večeři kynuté knedlíky s povidly, dala jsem dva a bylo mi blbě. Ale když ta chuť je veliká a huba by jedla a žaludek nebere. Dnes mám děsnou chuť na rybu, ale zatím to vypadá tak na rohlík. Jen pevně doufám, že manžel doma nevaří lečo,leze mi letos ušima, moc lečo nemiluju, ale sním, ale on ho vaří děsně rád a já, abych neurazila - člověk může být rád, že nemusí vařit sám...
kočičí
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Moravanda 23. 9. 2011 11:20

To mě připomíná, že já jsem ještě letos lečo nedělala. Rajčata jsme měli oproti jiným rokům mizerný a tak jich moc nebylo. Dneska jsem vařila špagety.
Moravanda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Danielka.9 23. 9. 2011 12:24

Tak letos jsme měli kočičko také tolik leča, že už mě to těma ušima i lezlo.No a to proto,že se letos nějak mimořádně urodilo rajčátek.Mám lečo i ve sklenicích na zimu a ještě jsem je rozdávala.
ať nám kvetou kytičky
Danielka.9
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Evouš 23. 9. 2011 17:07

Lečo do sklenic dělám každý rok.Pak to dávám i pod maso.Zítra ho jdu dělat a zeleninu do polévky.Zásoby musí být.
Evouš
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Moravanda 25. 9. 2011 07:50

Je to sice jenom třešňová bublanina, ale aspoň něco ;-] Obrázek
Moravanda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod H.U. 25. 9. 2011 10:29

ňáám... O:-)
H.U.
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka