Děsivý život

Téměř nemoderovaná sekce o čemkoliv

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod kejki3 3. 7. 2011 19:11

To je pyl s cukrem, zkusil jsem, nepozřu to. Prostě ne.
Daniel Bozner píše:Ále nejak to moc prozivate.
Ted se zveda takova vlna odporu proti temto potravinam. Je zajimave ze se vek lidstva stale prodluzuje a diky tomu pujdu do duchodu az v 67 :-(
Ja naopak prestal sladit cukrem a zacal sladit umelym sladidlem pac chci zhubnout. Piju nejlevnejsi stavu a kafe.

Ty jsi mladší než já, takže mohu upozornit, že toto mám za sebou. 1. sladidlo stejně vyvolá vzestup inzulínu a to vede ke kolísání hladiny cukru, hladu a nerovnováze. 2. Glutamát a aspartam + fluoridy jsou příčinou, že 1 ze 100 dětí ve státech má příznaky autismu. V jednom místě 1 ze 70. Taky na glutamát a aspartam reaguji bolestí hlavy a až dvoudenní žízní. A perou to téměř do všeho.
Daniel Bozner píše:Me to je nastesti jedno a taky radsi stary rohlik nez cerstvy chleba. A tak dozil jsem se uz dost vysokeho veku tak ted uz muzu jist co chci pac lepsi uz to se zdravim stejne nebude. Takze jsem si dal kafe s umelym sladidlem a koncentrat stavu ze supermarketu za 9.90.

Lepší se zdravím to může být a taky to může být horší. Přecházím na úplně jednoduché věci ve stylu vaření babiček. Ano, jsou krásné recepty s obrázky, ale mně to nesvědčí. Vzhledem k váze jsem rád za každou věc, kterou si mohu odepřít - takže piju vodu, nebo slabý čaj, i šípkový, nebo bylinkovou Babičku Růženku. A jídlo ze základních surovin, do kterých není nic přidáno. Není to dogma, občas koupím i hotové věci, ale všechno, co vydrží déle jak tři dny je podezřelé.
A moje kočky párky za 60,- nežerou. Otráveně si jdou dát granule s obsahem 24% masa. :hm Dřív se říkalo 10:0 pro pekaře, dnes se to nastavuje věcmi, které ani nechceme vidět.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod Danielka.9 3. 7. 2011 19:16

No já nevím čína, nečína i tam ten med musejí zbírat včelky, nebo tam to dělájí můry ?? :hm :hm :hm :?:
ať nám kvetou kytičky
Danielka.9
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mičurinec 3. 7. 2011 19:20

jiste vcely....ale jaka svinstva jim davaji na ockovani! - to mi prave rikal vcelar, ze tady je to zakazany, je to peknej jed..tam uplne v pohode..

-- 3. 7. 2011 20:22 --

s keiki dost souhlasim, nejlepsi je varit jednoduse a skutecne to, co ma delsi trvanlivost je hodne podezrele! kamarad : babča si otevrela z Lidlu roladu, nedojedla ji, prisel za 3tydny - a jakozto babca bordelarka ji mela pod novinama nekde v rohu - uplne mekka a bez plisne, no Dane, ted pis zda bys ji jedl, i kdyby stala 9,90?!
inflore.cz
mičurinec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Daniel Bozner 3. 7. 2011 19:40

Čo sa dá robiť , nějak to dopadne.
Samsung Galaxy Note
Daniel Bozner
Čtenář

Odeslat příspěvekod pabil 12. 7. 2011 08:22

Jé, tohle je téma přímo pro mě :) . Jídlo a jeho zdravá forma, celé věky se snažím to do rodiny nahustit, ale míjí se to účinkem, jen syn se pomamil :). Můj muž zeleninu, bílé maso a podobné věci absolutně nemusí, sice něco z toho sní, ale zají to klobáskou, nebo uzeným. A náhradní sladidla je kapitola sama o sobě, při jejich konzumaci neschodíš ani kilo, Dane :) . Kaloricky je to totiž ještě horší, než cukr. Pokud sladké bez kalorií, tak třeba stévii. Měla jsem, vyzkoušela a jde to. Jen já vlastně nemám co sladit, kafe doma nikdo nesladí, čaj piju taky bez a zásadně zelený, protože ty ovocné hrůzy, co vydávají za čaj, je děsběs plný barviv a dochucovadel ( třeba višně se smetanou, fuj ). Mám ráda sladké, třeba ujíždím na čokoládě, hořká je moje zamilovaná, ale taky, musí být kvalitní a to pak stačí 1-2 čtverečky. Objednávám na netu, protože u nás mají jen omezený výběr. Tohle téma je na dlouho a hodně kontroverzní, každý ( včetně lékařů ) obhajuje to své a každý, koho to zajímá si může v dnešní době internetu najít informace a rozhodnout se podle svého úsudku. Za sebe můžu říct, že se vyplatí o jídle trochu přemýšlet.
kočky a orchidky, to je to nejdokonalejší, co příroda stvořila
pabil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Daniel Bozner 12. 7. 2011 09:01

Ja caje nepiju vubec jen to kafe s 2 sacharidy a obcas stavu tu bez cukru ze supermarketu. Jinak se snazim pit jen vodu, v praci ze studne a doma mestskou z kohoutkuu takze to mam napul.
A s tou vahou jdu ted trochu nahoru pac se furt cpu tim blbym ovocem. Jeste ze to na jare pomrzlo ze toho neni az zas tak tolik.
Samsung Galaxy Note
Daniel Bozner
Čtenář

Odeslat příspěvekod kočičí 28. 7. 2011 10:00

Jé, Pabil, u nás pravý opak. manžel je ze Bzence a tam byl zvyklý zeleninu, zeleninu, zeleninu, i já už jsem se trochu přizpůsobila, ačkoliv nikdy neopomenu dodat, že Valaši trávu nežerú... Já si ty natě a kořeny a dužnatiny radši trochu ogriluju, syrový sním tak šopák. Já jím trávu jen na zahradě - mátu, řeřichu, kontryhel, a pod. Přímo z rostlin.No ale v čokoládě se shodnem, nejmíň 70%. Já teda ne objednávání na netu dlabu, sním jí málo a to málo vždycky někde - v Praze - koupím. ještě jsem nebyla v nové Poetické kafetérii u Seveldů, tam by ji mohli mít a nebo jim to poručíme.
Umělé sladidlo bych nevzala do huby. Ale já pití nesladím žádné, můj je zelený nebo bílý čaj a voda. A stejně nehubnu. Ne že bych byla tlustá, ale 5 kg by to chtělo. Jenže bohužel když se užívají léky, tak nesladit a moc nežrat nepomáhá. Pabil, my se musíme na ty naše čaje bez chuti někdy sejít... Já jsem milovávala silný černý čaj, výhradně sypaný, ale málem jsem si tím uhnala žaludeční vředy, i když jsem ho pila s mlékem. 2 roky mi bývalo blbě a furt jsem kvílela, až mi kámoš internista nakopal do zadku, naordinoval zelený a bílý a mám pokoj. No a vínečko ze Bzence a okolí není taky špatný nápoj, hodně suché, ovšem jsem i pivař, ale výhradně Plzeň, ověřila jsem si, že fakt není pověra, že je to nejlepší a nejzdravější pivo. Pak mám zhubnout, co?
kočičí
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pabil 29. 7. 2011 06:49

No jo, cérky z Valašska, co bys chtěla, šak mosí byť za co chytnúť, né ? :) . Jinak zelené, bílé čaje miluju, jenže mám ( dle mého může ) zvrácené chutě a tak mi šmakuje taková ohavnost, jako zelený čaj s praženou rýží http://www.gresik.cz/nase-vyrobky/zelen ... aicha.html ..... .
V tom obchůdku jsem ještě nebyla, ale je to naší paní doktorky, která pracuje u nás a tak se tam chystám a na čokolády se poptám :)
kočky a orchidky, to je to nejdokonalejší, co příroda stvořila
pabil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 29. 7. 2011 07:27

pabil píše:Jé, tohle je téma přímo pro mě :) . Jídlo a jeho zdravá forma, celé věky se snažím to do rodiny nahustit, ale míjí se to účinkem, jen syn se pomamil :). Můj muž zeleninu, bílé maso a podobné věci absolutně nemusí, sice něco z toho sní, ale zají to klobáskou, nebo uzeným. A náhradní sladidla je kapitola sama o sobě, při jejich konzumaci neschodíš ani kilo, Dane :) . Kaloricky je to totiž ještě horší, než cukr.

To je a neni pravda. Je pravdou, ze vsechna sladidla maji priblizne stejnou kalorickou hodnotu, ale vtip je v tom, ze jsou mnohonasobne (100 x i vic) sladsi, nez cukr. Staci jich tak pouzit mene a vysledek je o mnoho mene kaloricka potravina.
Na druhou stranu sladkeho clovek obvykle sni/vypije vic, i kdyz na druhou stranu horke potraviny povzbuzuji chut k jidlu. Clovek si nevybere, chce to mit pevnou vuli, o nicem jinem to neni.
Vetsi pozor, nez na cukr bychom meli davat na tuk, ktery neni v potravinach tolik znat a je mnohem kalorictejsi, nez cukr.
A daleko
PatrikChrz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kejki3 29. 7. 2011 19:54

Ale tuk vzbuzuje pocit nasycení, kdežto cukr rozhoupe inzulín a je zase hlad. Problém sladidel je, že inzulín houpou také, ale není cukr a je to špatně. A aspartam je jednou z látek podezřelých z mozkových dysfunkcí u dětí - hyperaktivita, autismus.
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod Daniel Bozner 29. 7. 2011 20:38

Tak to je v pohodě já už dítě nejsem, jím tak 4-6 sacharidů denně. Já prostě sladké kafe musím. Čaje nepiju jen vodu a dopoledne si šťávou ze supermarketu za pár šupů.
Samsung Galaxy Note
Daniel Bozner
Čtenář

Odeslat příspěvekod mičurinec 29. 7. 2011 21:16

kejki3 píše:Ale tuk vzbuzuje pocit nasycení, kdežto cukr rozhoupe inzulín a je zase hlad. Problém sladidel je, že inzulín houpou také, ale není cukr a je to špatně. A aspartam je jednou z látek podezřelých z mozkových dysfunkcí u dětí - hyperaktivita, autismus.

tn aspartam musi byt opravdovy jed, zasadne se tomu vyhybam, vzdycky po pitich alá light nebo stavy s aspartamem je mi šoufl, zvracim, migreny apod., takze zlatej cukr! To i ta soja misto masa je aspon z prirody narozdil od techhle vymyslu!
inflore.cz
mičurinec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Daniel Bozner 29. 7. 2011 21:35

Tak to mě nic není ale já teď už žádné nápoje nekupuju. Cukr dáváme včelám na nás už nezbyl, 100kg na to padlo jak nic.
Nene maso je maso ,zítra bude řízek už se těším.
Samsung Galaxy Note
Daniel Bozner
Čtenář

Odeslat příspěvekod mičurinec 29. 7. 2011 21:37

porad je ale soja zdrava, narozdil od nechutneho aspartamu!
inflore.cz
mičurinec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 29. 7. 2011 22:32

Danieli - Cukr včelám, tak to můžeš sladit medem? Strejda včelař to dělal. A řízek je samozřejmě v pořádku, jen si musíš nechat od Cajthamlové schválit velikost :mrgreen:
S tou sojou - soja možná, ale jakpak se z toho extrahují ty bílkoviny? Zrovna soju moc nemusím, ale cizrnu, fazole můžu. Ještě mám v pořadí hrách, já neměl hrachovou kaši snad od vysoké. K těm reakcím na limonády - není to překyselením? Je v tom halda kyseliny citronové, kysličník, někdy i kys. fosforečná... Já mám výhodu, že tohle se doma nepilo a já to nepotřebuji, většina je mi vyloženě nepříjemná chuťově.
Ještě mě měli naučit míň jíst, to bylo pořád dojez to, co ty ocintky a takhle to dopadá.
kejki3
Čtenář

Předchozí stránkaDalší stránka