od dama 55 17. 2. 2009 14:32
Na sušičku teď sice není zrovna sezona, ale přidám i svou zkušenost. Máme už řadu let desetipatrovou Harwest maid snackmaker, výrobce Nový Zéland a byla už tehdy dost drahá. Má termostat, tři stupně sušení, síta, hustší síťky na vkládání, když se suší drobné věci a plata na sušení ovocných dření. Z ničeho nejsou tak krásně zelené sušené bylinky, houby suší skvěle a rychle, dokonce si v ní suším čerstvé domácí těstoviny, aby řádně proschly a nemusely schnout na utěrce někde na stole, kde se v nich nejspíš vyválí náš kocour a pořád to musím prohrabávat. Dokonce jsme v tom našemu zakrslému králíčkovi sušili kopřivy a jetelíček, aby měl vitamínky na zimu a jako přídavek do jídla. Suším v ní i léčivé byliny do čajů. Nepráší se dovnitř, má jednoduchou údržbu, síta z umělé hmoty se dobře udržují čistá, nic není při sušení potřeba převracet, je prostě báječná.