Oleandr

Letničky, dvouletky, cibuloviny, exotické rostliny, balkonové květiny a bonsaje

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod kočičí 30. 6. 2013 15:44

Celé to tam máš velice pěkné - zahradní ráj. Vidím, že se v zimě taky nehnete v baráku, jak to tam všecko odtaháte. Já už oleandr a fíkovník vozím na rudlu. Když jsem to letos přesazovala do 50l květináčů, div jsem si nestrhla kýlu, protože se mi nechtělo čekat na manžela. A větší květináče už se asi neprodávají, takže to mají naposled. nedovedu si představit, že bych s tím ještě někdy takto manipulovala, asi už budou až do mojí smrti v jedné hlíně a budu hodně hnojit. Oleandr jsem vloni na jaře zřezala na 10 cm od země, hustý je moc, ale poupata ještě nemá, tak jsem zvědavá, jestli to do konce léta stihne.
kočičí
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Danielka.9 30. 6. 2013 16:20

Oleandry mám moc ráda,ale opravdu nesmí být na dešti.My už je měli zasazané v uřezaných plastových sudech.(Kdysi jsem už jedny darovala a nechtěla druhé.No stalo se.)V podstatě už nebylo kam je v zimě dát,tak jsem je letos na jaře z těžkým srdcem likvidovala.Tak vám přejí krásná kvetení. :tleskani :tleskani :tleskani
ať nám kvetou kytičky
Danielka.9
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod RaiskA 30. 6. 2013 17:49

Kočičí díky,ty to máš taky krásné :love:a růdl ,to je vděčný pomocník 8-D ale po schodech nejede :D 8-D . přesazovat už taky nebudu,jednak,jak píšeš,hrozí to kýlou a taky jsem někde vyčetla,že místo přesazování se může část balu vykrojit jako u dortu a dosypat zeminou.
Tak to sem provedla letos a šup zpátky do stejných nádob :lol:
RaiskA
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zdero1@seznam.cz 22. 9. 2014 15:09

Dobrý den.Chci se zeptat,jestli nevíte,proč mně oleandr nakvete,ale nerozkvete.Mám dva,jeden kvete celé léto a druhý má plno poupat,ale ještě za 5 let nevykvetl.Děkuji za radu. Můžete mi poslat radu na email,děkuji Zdenka
zdero1@seznam.cz

Odeslat příspěvekod nová 1. 7. 2015 22:38

Zdeno, máte nějakou radu? Mám stejný problém, oleandr mi nakvete, ale poupata nevykvetou. Děkuji Katka
k.at.y.24@seznam.cz
nová

Odeslat příspěvekod Maggie1989 13. 3. 2017 09:13

Chtěla jsem se zeptat, kdy a jak stříháte oleandr? Protože na http://homezin.cz/media/jak-a-kdy-strihat-oleandry jsem se dočetla, že se vůbec stříhat nemusí a že se jen odstraní před zimou uschlá květenství. Známá mi ale zase řekla, že se musí prostříhávat, jinak zvlčí. Tak proto se teda ptám.
Maggie1989
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 13. 3. 2017 22:17

Tak ten homezin nečti a je to.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Danielka.9 17. 3. 2017 14:40

Na homezinu je to napsáno docela dobře,pěstovala jsem je docela dlouho a nestříhala.Nikdy mě nezvlčily :D, až je budete potřebovat zmenšit, tak teprve pak se pusttě ďo řezu.
ať nám kvetou kytičky
Danielka.9
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků