Zimování begonie

Letničky, dvouletky, cibuloviny, exotické rostliny, balkonové květiny a bonsaje

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod mikelu 25. 10. 2011 18:34

Chtěl jsem se vás zeptat, jestli nemáte zkušenosti s begoniema? ty jsem ostříhal a nechal v hlině, prý mají nějaké cibulky, ze kterých na jaře vyraší.. je to pravda? nevíte někdo jestli je taky zalévat nebo ne? díky za rady ;-)
mikelu
Návštěvník

Odeslat příspěvekod květiny 25. 10. 2011 18:58

Tak já je dřív vyndavala a hlízy nechala v pilinách, teď je nechám v tmavém sklepě v květináči , stvoly vylomím a vůbec si jich nevšímám, žádná zálivka. Na konci února je vyndám očistím a dám do nové hlíny aby trošku koukala hlíza a dám na světlo a teplo a daří se jim už kolik let, některé velké hlízy i půlím :-))
Život s kytičkami je o moc hezčí , Eva
květiny
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Danielka.9 25. 10. 2011 19:01

Děláme to také tak ,jako květinka :lol:necháváme je do jara v květináči.
ať nám kvetou kytičky
Danielka.9
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Alinka 10. 11. 2011 20:51

Vyndala jsem je z květináče,protože mi vloni něktré uhnily, zabalila do novin a dala do sklepa, další postup v únoru, jako děvčata.
Alinka
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Moravanda 28. 9. 2012 12:41

Děvčata prosím vás a kdy se má zazimovat? Já je mám moc ráda, ale vždycky mě odešly. Teď jsem zkusila mít jednu na zaskleném balkoně a kupodivu kvete ještě teď i když už jen malinko. Nerada bych ale o ni přišla. Tak to mám už teď ustřihnou :hm ? Říkají že je chladnomilná, ale u mě přežila pomalu čtyřiceti stupňová vedra :-)
Moravanda
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod květiny 28. 9. 2012 17:09

Moravandi begonie není chladnomilná , ale má raději východní stranu , kde je pouze ranní slunce, já je nechávám přejít prvním mrazíkem , který spálí listy , ty pak kousek nad květináčem ustřihnu a šup do sklepa do tmy a je tam chladněji. Celou zimu si jich nevšímám ,pouze odstraním zbytek zaschlého stvolu nad hlínou. Nezalévám, nic. Na jaře, počátkem března ,je vyndám a když neshnily :mrgreen: tak je dám do nové hlíny , ne moc hluboko , na světlo a teplo a začnou rašit. Také jsem dříve je vyndala už v únoru a zasypala lehce pískem a rosila a až když vyrašily ,teprve dala do hlíny. Tak jsem ti napsala hotový román. Také záleží jestli máš begonii z řízku , nebude z ní nic. Musela by mít hlízu, každopádně za pokus to stojí :hm Mně letos všechny napadla nějaká hniloba už během léta ,tak nebudu zimovat nic 8-S a na jaře koupím nové , ale spíše si koupím hlízy , přijde mi , že jsou odolnější. Ty co jsem koupila kvetoucí , myslím , že jsou z řízků a to je na jednu sezonu :roll: Omlouvám se za ten román :-[
Život s kytičkami je o moc hezčí , Eva
květiny
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Evouš 28. 9. 2012 17:53

Evi já jsem se před několika dny stavěla u nás u paní která má kolem baráku samé,begonie.Dělá to přesně jak ty .Na jaře když má hlízy velké tak je ještě namnoží a zasype popelem ze dřeva.Tak si mám k ní na jaře pro ně dojít.

-- 28. 9. 2012 18:53 --

Dříve je také vyndavala.
Evouš
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Moravanda 28. 9. 2012 19:51

Jé Květinko proč by jses omlouvala, já jsu ráda že mě to tak pěkně píšeš :-) . Z čeho roste nevím já ji letos koupila. Teď vypadá takhle Obrázek
Moravanda
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod květiny 29. 9. 2012 06:26

Tak Moravando to mi jako hlíznatá beg. nepřijde , spíše mi to připomíná letničku- ledovku, ale nevím , myslela jsem , že máš klasickou begonii. Ale je krásná a zajímavá, ale jestli ji uchováš nevím , zkus ji nechat v bytě na okně a přes zimu méně zalévat, uvidíš... :hm
Život s kytičkami je o moc hezčí , Eva
květiny
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Moravanda 29. 9. 2012 07:05

A já myslela že je to nějaký drobný druh begonky :hm . Tenkrát jsem ju koupila v Albertu když jsem šla pro nákup. Byla samí květ. Nemám ju vyndat podívat se dolů ? Teď dost opadávají květy.S tou chladnomilnou jsem to asi popletla, to jsou asi bramboříky. Ty se mě taky moc líbí ale nelíbí se jim u mne.
Moravanda
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod květiny 29. 9. 2012 13:02

Nevyndavej ,je to asi balkonovka a ty hlízy nemají, ale myslím , že moje sestra přes zimu ledovky uchovala . Až to hodně seschne tak bych to ostříhala a když nebude na mraze ,tak by mohla vegetovat ;-)Bramboříky se mnou také nekamarádí :roll:
Život s kytičkami je o moc hezčí , Eva
květiny
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Moravanda 30. 9. 2012 07:47

Květinko když jsem krapet odhrnula hlínu, tak jsem zjistila že roste z nějakého košíčku.
Moravanda
Návštěvník
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků