Ano, jarní postřik je nezbytný! Nejlépe v době těsně před narašením listů: při bezvětří a teplotě alespoň nad +7 stupňů, bude-li tepleji, tím lépe. Druhý postřik je dobré aplikovat jakmile jsou vidět rozvíjející se špičky pupenů. Vloni jsme pro jistotu takhle broskvoně postříkali, a byl pokoj po celou sezónu (také jsme stříkali na podzim). Postříkat můžete i Kuprikolem, nebo jiným přípravkem proti kadeřavosti. Existuje i speciální sada - postřik na kadeřavost broskvoně, s přesným návodem jakou volit koncentraci a s termíny ošetření.
Děkuji moc , máme postřik Champion s měďnatými fungicidy , píší tam , že je mimo jiné i na kadeřavost broskvoní. Já jsem myslela , že musí být ta teplota nad 7 stupňů několik dnů za sebou...
Tím líp, když je tepleji, ono jde hlavně o to, aby postřik pěkně oschnul a nezmrzlo to za mokra. Jenže někdy je tak nestálé počasí, že je člověk rád, když se trefí aspoň do dne bez deště (mlhy, mrholení, sychrava a podobně)
No mně snad klepne tak to jsem ještě neviděla Evi to je snad nemožné , my máme mladé stromky a každý měl po jedné broskvi to máte nějaký obrovský strom , opravdu krásná úroda
Evi ta starší má každý rok tolik broskví ,že je přebíráme když jsou malé ,takové kolečko plné.Ta mladší rodí třetím rokem.První rok jich bylo pár druhým o mnoho víc a letos ji šlehnul mráz tak má jenom na polovičce stromku.Ty jsou dřív.
-- 11. 8. 2012 21:21 --
Jsou z toho mladšího stromku a ty větší už se snědly.
Evi tak tomu říkám úroda. My letos nemáme ani jednu broskvi, vůbec nekvetla. Nevím čím to je. Postřiky jsem zlikvidovala kadeřavost, ale bylo mi to houby platné. Nevíš co to máte za odrůdu?
Kráásná úroda broskviček my už je skoro snědli,ale jsem smutná ,určitě příjdem o nektarinku co ji máme z pecky( to už jsem psala).Sice už ma asi 15 let ,ale je mi jí líto je moc chutná. Má klejotok už i přes plody a všude po stromě, vypadá to na konečnou.
S kadeřavostí broskve jsem nikdy problémy neměl,ale mám ten problém,že broskve jak začínají dozrávat,tak třeba polovina i tři čtvrtiny plodu dostane černou barvu (slupka ) a je jaksi hořká,nevíte co s tím ?