Jaký mám druh bonsaje a jak se o ni starat?

Tipy a rady o našich spolubydlících

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod LJosl 5. 1. 2012 18:51

Dobrý den, potřeboval bych zjistit, jaký druh bonsaje jsem dostal. Nevím jak se o ni starat. V obchodě mi řekli, že ji mám jednou týdně ponořit hlínu s keramikou do vody na 15 min. a průběžně vlhčit. na cedulce se píše: feed once a week (krmit jednou týdně) tak nevím, jestli to není to ponoření. A hlavně, začala opadávat, tak si myslím, že je to prozatimní aklimatizace.
Toto je ona.
DSC00068.JPG

DSC00069.JPG


Děkuji
LJosl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kateřina Hradová 9. 1. 2012 10:24

Ač se snažím, jak to jde, z těcho snímků nejsem schopná určit, o jakou bonsaj se jedná. Kvalitní fotky by nebyly? ;-) Až je budeš vkládat, prosím postupuj tak, jak popisujeme v návodu.

Díky.
Kateřina Hradová
Moderátorka
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dama 55 9. 1. 2012 13:54

Nejspíš bude skoro jedno co to je, všechny rostliny co se přenesly do interiéru na zimu poněkud opadávají. Feed once a week znamená - hnojit 1x týdne. To je ale pokyn pro dobu růstu - léto, když je rostlina někde venku. Teď by měla být nejblíž sklu, zemina lehce vlhká, občas porosit a teplota tam max 15°C. Bylo by asi dobré vědět, co za stromek to je, taky to nepoznám. Měl jste se zeptat při nákupu, někde bývá i cedulka z jménem druhu.
dama 55
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod LJosl 9. 1. 2012 14:28

Předem děkuji za kvalitní komentáře. Zkusím pořídit kvalitnější fotografie. Bonsaj už obráží, byla to pouze aklimatizace. Jak a čím to hnojit? Děkuji
LJosl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dama 55 9. 1. 2012 15:00

Přečtěte si o hnojení něco třeba tady a určitě si vyberete. Od hnojiva na list po obyč.Kristalon je tam všechno, popsáno i jak na to. http://www.nebari.cz/hnojeni-bonsaji.php
dama 55
Návštěvník
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků