Ty na zahradě už pěkně rostou.Na zimu byly jen pod loňskou natí. Všwchny rostou.Ale letos je chci přesadit do nádob,protože mi už několik roků před Dušičkami zmrzly květy.
Tak jsem žasla ,že moje oplegry chryzek od podzimka jdou do květu a sousedka mi dneska ukazovala jaké má ona. To je asi teda normální, že když jsou v bytě kvetou i najaře? Ale, že je má krásný a těch poupátek!!!
Loni na dušičky jsem olamovala na hřbitově z výzdoby větvičky chryzantém a zasadila je. Většina se jich neujala ale něco mi roste. Docela mě udivilo ale to,že kvetou v tuhle dobu a docela se jim to daří.!!!
Tak jsou vycvičené nasadit na květ při určité teplotě a délce dne, neměly zimu, tak teď mají podzim. Mně málem vykvetla podzimní astra, prodávali to v Kauflandu a já jsem jí schraňoval, abych jí mohl zasadit. Jen nevím, jestli přežila bílá, nebo růžová
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
No vidíš, to mě nenapadlo Kejki,že mají podzim. Mám z nich stejně radost. Ta tmavá začala kvést jako poslední. A to pokvetou až do podzimu - teda do zámrazu? Taky nevím, jaké barvy se mi podařilo rozmnožit. Trhala jsem všechny možné na jaké jsem narazila na tom hřbitově.
Původně jsem je měla rozdělené podle barev - jen konce odlomených větviček u kterých jsem odstříhala kvítečka. Nastrkala jsem je do kelímku od Perly do výsevního substrátu. Asi tak na týden byly celé krabičky ještě zasunuté do igelitového sáčku.Po týdnu jsemmu - tomu sáček -odstřihla rožedk. Zalévat v tomto období nebylo třeba. Pak už jsem krabičku vytáhla celou z obalu a odstranila odumřelé řízky . Protože ještě i později další řízky odumřely nakonec jsem je sesadila do jedné krabičky. Jo a celou zimu stály na kuchyňském okně. Tak někdy od března - až jsem založila zase pařeniště na zahradě, přenesla jsem krabičku tak jak byla do pařeniště na zahradu. Tam byla pod netkanou textilií a ještě pod sklem. To toho kyblíku jsem je přesadila až po zmrzlících.