Streptocarpus (tořivka, krutiplod)

Tipy a rady o našich spolubydlících

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod marcela somrová 33 27. 6. 2010 19:32

Blabla....ta je úžasná :tleskani :tleskani
Tu by si zasloužila Karen,je to přeci jmenovkyně :D
ahojky Macek ;-]
marcela somrová 33
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Karen Válková 27. 6. 2010 20:47

Je krásná fakt, jako by sametová.A to jméno jí sluší 8-D 8-D 8-D
Ahoj všem Karen a Džesinka
Karen Válková
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Blabla 28. 6. 2010 06:59

No tak uvidíme, co vytvoří jako matka za ten nový kvítek :-).
http://www.pokojovky.eu
Blabla
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Klivie 28. 6. 2010 11:20

Dnes jsem koukala, že už se mi něco klube od těch nařezaných lístků, vypadá to na nové rostlinky. Snad se zadařilo.
Jana
orchideje moje radost
Klivie
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Evouš 29. 6. 2010 12:54

Klivie super. :tleskani :tleskani
Evouš
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod modra-vila 1. 7. 2010 14:41

To jsou ale krásné květinky, taky by se mi nějaká taková líbila
modra-vila
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Karen Válková 7. 7. 2010 15:02

Tak :'( :'( Blabla odkvetla ta bílá s modrým prostředkem a umřela :-S :'( :-S :'( nevíš proč? Že by to byly taky ty mšice co mi napadly fialky ?Těch většina taky zhynula po postřiku co mi dali v obchodě.Ty tořivky jsem taky postříkala,ale dokud kvetly nic špatného jsem nepozorovala až najednou jí začaly odcházet jeden list za druhým.I semeník tam byl takovej velkej zelenej, teďka sice ztmavl,ale asi to není dozrátím. Zrovna ta krásná, modrý mám dva těm zatím nic není ani ostatním se nezdá že by něco bylo,aspoń zatím :'(
Ahoj všem Karen a Džesinka
Karen Válková
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Blabla 7. 7. 2010 15:59

Karen, to mě mrzí, hlavně toho semeníku je škoda, ale snad se urodí další. Můžu Ti příští týden zkusit poslat list od bílé na zakořenění, adresu snad ještě někde mám. Nebude to asi úplně ta stejná jako byla ta uhynulá, ale je hezká taky (stejně jako všechny), bohužel ji nemám vyfocenou...
Co se týče postřiku na mšice, tak mně se osvědčil Agrion Delta - ještě do něj přidávám kapku jaru - působí celkem spolehlivě a kytky ho dobře snáší...Co jsi měla za postřik Ty - abych se ho raději vyvarovala :-) ?
http://www.pokojovky.eu
Blabla
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Karen Válková 7. 7. 2010 17:37

Bílou mám teda celou bílou,pak tu fialovou od tebe a dvě modrý. ten semeník tam pořád je ,ale uschla mu i stopka .Já to později zkusím třeba něco dozrálo. Má ještě půl malého zeleného listu. Ještě doufám ale asi marně.Adresu bych ti dala, ale já to nějak s listky neumím. Loni jsem jich měla hodně co mi holky poslaly, ale i když zakořenily dál mi pak už nerostly.
Obrázek
Tohle je ten postřik. Vevnitř byl při nákupu suchý postřik ,který jsem ředila vodou.
Ahoj všem Karen a Džesinka
Karen Válková
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Blabla 7. 7. 2010 17:58

Ono to kolikrát dost dlouho trvá než se z těch zakořeněných listů vyklube nová rostlinka....Někdy to jde naopak zas docela rychle, člověk to prostě musí zkoušet :-). Listy klidně pošlu, ale uvidím podle počasí - pokud by měly být tropická horka, tak to asi nemá cenu a je lepší počkat - kdyby se s tím chtěla Česká pošta loudat.
Ten Pirimor mě překvapuje, klidně bych mu věřila :-).
A nekoukala jsi, jaké kořeny ta uhynulá tořivka měla? Nebyla třeba i přelitá - že by jí uhnily? Myslím, že zakořeněná byla dobře, když jsem jí posílala, tam by snad problém být nemusel...Nebo nebyla po tom postřiku na sluníčku?
http://www.pokojovky.eu
Blabla
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Karen Válková 7. 7. 2010 18:26

No zakořeněná je určitě vždyť vyrostla a kvetla.Ale na okně jsem je měla teď už jsou nějaký čas pryč.Já si všimla že je špatná a po nějaké době co jsem je odnesla.Já nevím jistě že to udělal ten postřik. Měla jsem fialky přez zimu mimo okno,protože tam byly amarylky .Když jaro pokročilo, dala jsem fialky mezi okna do dvora.Pokaždý se jim tam dařilo. Měly podloženou deku a už nemrzlo .Pak jsem je odnesla pryč a dala mimo okno ale blízko. Když se začaly horšit dala jsem je víc k oknu na světlo.Najednou byly všude mšice i na tořivkách Postříkala jsem je a opakovaně, mšice se pořád vracely.
Teprve teď ,ale tak za 3-4 týdny se začaly horšit velice a všechny naráz .Vypadalo to že hnijou jako při přelití,ale to nebyly. Zkoušela jsem je zachránit přesazením. To byly pořád jen fialky .Zbylo mně jich tak 1/3 a to ještě není jistý. Tořivky jsem měla v jiné místnosti a to v kuchyni na okně. Mšice se tam objevila později tak s druhou invazí v pokoji .Tak i postřik byl později. Teď jsou všechny v pokoji. Fialky na okně - za žaluzií tořivky kolem zmijáku v květináčí.Přímé slunko k nim nejde.
Já bílou mám ,psala jsi o lístku z bílé,tu už mám.
Ahoj všem Karen a Džesinka
Karen Válková
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Blabla 7. 7. 2010 18:40

Tady ta bílá měla v tom hrdle tmavě modré čáry, co si tak pamatuju :-), jestli ještě v dohledné době rozkvete, tak ji zkusím vyfotit a vložit fotku, abys ji viděla. Mšice jsou svinstvo, ale ten Agrion na ně zatím vždycky zabral, i když já jim nikdy nedala šanci se moc rozmnožit...Čert ví, co se těm kytkám tak najednou znelíbilo...možná těch mšic bylo přece jenom hodně...No kdybys to chtěla zkusit s těmi listy, dej vědět, něco ustřihnu :-).
http://www.pokojovky.eu
Blabla
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Klivie 7. 7. 2010 19:20

Karen tak to je mi fakt líto. Mě teď rostou mimča na těch od Evi, ani nevím jaká to je. Ale neboj zase se vypěstují a podělíme se. :-]
Jana
orchideje moje radost
Klivie
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Evouš 7. 7. 2010 19:50

Karen ,mě také odešly tořivky dvě modré,já si myslím že dostaly silnou dávku hnojiva,obě dvě byly ty tmavě modré.
Evouš
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Karen Válková 7. 7. 2010 20:46

Já nic nehnojila, jen když mně přišly jako sazeničky od Blabla tak jsem je sázela do čerstvé kupované zeminy.Ty mšice,když se objevily na fialkách ty první byly zelené,vůbec mě to nenapadlo a hned jsem ani nepochopila co to tam je. Neviděla jsem nejdřív mšici ,ale sloupnuté tělíčko.Nevěděla jsem že se mšice svlíká,to mně tady někdo až řekl.Teprve potom jsem ty mšice našla.Byly zelené. Teprve ty další byly už černé.Nikdy jsem tohle neviděla,ale letos se přemnožily. Máme naproti domu keř černého bezu a tam jich letos bylo víc než kdy dřív jako konečně i jinde.

-- 7. 7. 2010 21:50 --

Modré zatím žijí, ale nejlíp je na tom bílá a ta fialová.
Blabla jestli je ta tvoje jiná a není jen bílá, tak až nebudou ty horka ale fakt nevím měla jsem jich tolik a žádnou jsem nevypěstovala.Mě jdou nejlíp ty amarylky.
Ahoj všem Karen a Džesinka
Karen Válková
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků