Cambrie

Diskuze na téma domácího pěstování orchidejí

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod gemma 1. 4. 2010 15:10

Taky jsem honem lítala s kýblama pod okap, měla jsem už skoro dobráno :lol:
Jinak si myslím, že cambrie jako multihybridy by měly být poměrně tolerantní k teplotě, takže těch 20-22 pro ně není zas tak teplotní šok, ona se časem opravdu zadaptuje.
gemma
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dama 55 1. 4. 2010 15:31

Mám v téhle teplotě Cambrie taky, je sice fakt, že jen dvě a zatím nekvetly, ale i Miltoniopsis si dal říct a to je snad horší na rozkvetení. Já si myslím, že to může mít zasolením kořenů, jak jí žloutnou. Možná by to chtělo aspoň destilkou pořádně propláchnout, až proteče skrz.
dama 55
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gemma 1. 4. 2010 19:04

Asi jsem to nezachytila - CatX - kdy byla naposledy přesazená?
gemma
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod CatX 1. 4. 2010 21:05

gemma: ehm uhm.. stydím se, ale ještě nebyla (a už když jsem jí kupovala nebyla v úplně perfektním stavu).. nemám s tím vůbec zkušenosti, nevím co koupit ani do čeho ji dát.. spíš jsem přemýšlela, že bych damu požádala ani ne tak o vodu jako o pomoc při přesazování:) tu vodu také musím nějak vymyslet, jak to chytat před tím zábradlím:)
CatX
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dama 55 2. 4. 2010 14:33

Přesadíme to spolu, domluvíme se. Substrát bych koupila u nás v Baumaxu, ostatní přinesu z domu. Pokud to bude pořád žloutnout, tak třeba v příštím týdnu, jak budeš mít čas. Pošli mi SZ .
dama 55
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jaja28 2. 4. 2010 18:36

To se někdo má, že má tak blízko ochotného pomocníčka. Ke mě do Brna to máš Dany trochu z ruky,že? :-D
Jaja28
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dama 55 2. 4. 2010 18:56

Jajo, trochu opravdu ano, ke Katce to nemám víc jak 2km, k Tobě bych jen tak zaskočit asi nemohla. Doufám, že to nějak uspokojivě spolu vyřešíme a ta Cambrie jí neodejde.
dama 55
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod CatX 4. 4. 2010 18:47

jaja, dama: vypadá to, že mám asi opravdu štěstí a damě budu vděčná velice dlouho dlouho:)

btw. pořád to vypadá, že to žloutne. Nebyla jsem tu 2 dny a nevypadá to, že by se nějak zlepšila:(
CatX
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jaja28 4. 4. 2010 19:35

No budu ti držet palce, aby to dobře dopadlo. Já bych si nejraději naplácala. Přesazovala jsem cymba a jak jsem tam s nima šermovala, tak jsem u cambrie ulomila jeden květní stvol. Tak jsem se těšila, že budou zase tři, ale ouha, už teda budou jen dva. Hol jedné kytičce dělám dobře a druhé ublížím.Ách jo, jsem trdlo.
Jaja28
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Radka N 4. 4. 2010 20:56

Marcel, oluško a gemmo, máte nádherné kousky - ty, co jsou na prvních stránkách fóra. Tu červenou bych taky strašně chtěla, má nádhernou barvu, ale Honzovi ta orchidka voní až příliš opojnou vůní, že zo z toho bolí hlava, takže že mi ji nedovolí - a to je co říct... :/ :'(
Radka N
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod marcela somrová 33 5. 4. 2010 08:28

Díky Radko :D
ahojky Macek ;-]
marcela somrová 33
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jaja28 5. 4. 2010 13:25

Tak jen ukázka té mé šikovnosti - ze tří nachystaných stvolů budou už jen dva,alespoň doufám,že těm se už nic nestane.Obrázek :roll:
Jaja28
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dama 55 5. 4. 2010 13:39

Éé, vidíš to, co děláš, taková škoda. To je ale Cambrie jako hrom veliká, jak dlouho ji máš? Zacházíš s ní nějak speciálně ? Každá rada dobrá, je něco, co s ní děláš a nevíme to??
dama 55
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jaja28 5. 4. 2010 13:59

Dany, tuhle mám od roku 2007. Od té doby by kvetla již 4x a tohle je páté kvetení. Opět tak jako u cymbidek, je třeba vyšší zálivka než jako u phalů. Skoro se dá říct, že by vůbec neměly vyschnout mezi zálivkami. Hnojím je opravdu velice malinko ale hlavně a to zdůrazňuji - chtějí co nejmenší květináč. Pokud se do něj všechny pahlízy vejdou a to i přesto, že jsou namačkány jedna na druhé, tak ponechat a nepřesazovat. To je vlastně u nich to nejdůležitější proto, aby kvetly.Holt mají rády stísněné podmínky. Můžu říct, že cambriím a cymbidkám se u mě daří opravdu výborně, zato u těch phalek se na mě asi řítí pohroma.Však se kukni na diskuzi o phalkách.Tam si zoufám.

-- 5. 4. 2010 15:00 --

Jo a ještě jsem chtěla dodat k těm cambriím - nemají moc rády sluníčko, daleko lépe je jim bez něj a v chladnějším prostředí. To bude pro tebe zase problém,viď?
Jaja28
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dama 55 5. 4. 2010 14:19

Já mám Cambrie dvě, Cymba taky dvě a jedno okno na východ mám, tam jde sluníčko chvíli a jen v létě, když vychází, je tu i chladněji, tady mám všechny svoje Miltoniopsisy a střevíčníky a Masdeválii, ostatní jsou samé Phaly a na jižních oknech. Nahlížím tu momentálně na stránky Botanické zahrady u vás v Brně a skoro bych naplánovala výlet tam do vašich končin, dost možná spojíme s výstavou Pro pet v červnu. Ráda bych Tě viděla taky. :-)
Díky za detailní informace!
dama 55
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků