Dobrý den,mám semena jahod,poradíte mi,prosím,jak je zasít,aby neschnili??Vloni jsem je sazel do zeminy a nic z toho nebylo,vše schnilo..Děkuji Jirka..
mám je také nasety, a z deseti je pět už venku .nesmíte semínka zasejpat hlínou jen naset na povrch a přitlačit pokropit a přikrýt folií,myslím že neuhnily ale pokud jste je zahrnul neměli možnost vzejít.
správně by se měly jahody set až červenec srpen a plodí druhým rokem,jestli jste je už nasel tak to nevadí já je mám taky nasety možná že vám letos nezaplodí.
Tak jahody zasety...semena ani nebylo videt,jak jsou malinky.. Jen jsem se jeste chtel zeptat,jestli jste je prubezne Hanicko zalevala..
Dekuji za odpoved...Jirka..
JirkaT píše:Tak jahody zasety...semena ani nebylo videt,jak jsou malinky.. Jen jsem se jeste chtel zeptat,jestli jste je prubezne Hanicko zalevala.. Dekuji za odpoved...Jirka..
Můžete výsev překrýt fólií na potraviny - ale udělejte do ní dírky, aby se větralo. Substrát nebude tolik vysychat, stačí jen pohlídat, aby zas nebylo mokro moc = opatrnější zálivka (kvůli plísni)
Děkuji za rady,fólii jsem propíchal...
Dneska jsou vidět takové hubeňounké rostlinky a na vršku jakoby se dělali dva lístky..
Tak snad to jsou jahůdky a ne nějaký plevel..