Pomáháte v zimě zvířátkům?

Jakékoli téma o životě zahrádkáře, o jeho slastech i strastech.

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod HanaT 19. 2. 2008 21:26

kosi si v zimní zahradě udržíte hlavně na rozkrojeném jablku.
To je pro ně velká lahůdka.
HanaT
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ottova 20. 2. 2008 12:02

určitě bych na zahradě radši viděla vrabce než slepice, užitkovost nikdy nebyla naší prioritou a na vrabce se dá na rozdíl od slepic koukat, od těch slabomyslných strojů na vajíčka moc zábavy neužijete. :lol:
ottova
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kateřina Hradová 20. 2. 2008 12:10

Tak to nesouhlasím! Já mám slepice ráda odmalička, docela jsem si s nimi na dvoře vyhrála. :D Teď máme nová kuřata a nevěřila byste, jaký to je relax, když je jdu ven "pást". :mrgreen:
A slepice zas tak hloupé nejsou, když chtějí, jsou docela vyčůrané. :wink:
Kateřina Hradová
Moderátorka
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bosto2 20. 2. 2008 19:54

ottova píše:určitě bych na zahradě radši viděla vrabce než slepice, užitkovost nikdy nebyla naší prioritou a na vrabce se dá na rozdíl od slepic koukat, od těch slabomyslných strojů na vajíčka moc zábavy neužijete. :lol: /quote]


Také nesouhlasím ,slepice mám ochočené a zobou mě z ruky. Navíc nedávají jen vajíčka ,ale i cenné hnojivo. Navíc sežerou skoro vše dokonce i polystyrén ( zateplovali dům tak jim ty odřezky dávám).Pokuk chcete vrabce mužete si je u nás zdarma nachytat. Když jich pochytáte 25 máte u mě tisícovku.
Mimo jiné pěstuji jmelí a ochmet
bosto2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod HanaT 20. 2. 2008 20:29

tak na slepice také nedám dopustit,kor když jsme tak početná rodina,to si bez nich nedovedu představit.Ale moje reakce je na ten polystyren,vždyť je to vyrobeno z ropy dovedete si představit co po takovéto stravě obsahují vejce?
HanaT
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kateřina Hradová 20. 2. 2008 21:07

Když jsem byla malinká a našla doma polystyren, hodila jsem ho slepicím taky. Ten jim chutnal! Ale teď bych jim ho rozhodně nedávala! Naprosto souhlasím s Hankou, je to něco, co ze zdravotních důvodů do těla ani slepic, ani vašeho naprosto nepatří! :twisted:
Kateřina Hradová
Moderátorka
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bosto2 20. 2. 2008 21:15

No on ten polystyrén slepicema projde takřka bez úhony a když pak hnojím slepičákem zahradu tak ještě zlehčuji zem bez namáhavého strouhání polystyrénu. Slepice mají další funkci :slouží jako drtičky polystyrénu. :lol:
Takže si shrneme: slepice slouží na snašení vajec, tvoření hnojiva,likvidátoři odpadů z kuchyně a jako drtič polystyrénu.
A ještě se s nima můžete pomazlit. Ale pozor mají muňky a to se pak udrbete. :mrgreen:
Mimo jiné pěstuji jmelí a ochmet
bosto2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kateřina Hradová 20. 2. 2008 21:17

Bez úhony určitě ne. Všechny škodlivé látky se v určitém množství v jejich tělech ukládají - stejně jako u lidí - a pak to máte ve vajíčkách. :idea:
Kateřina Hradová
Moderátorka
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Fidych 20. 2. 2008 21:20

Domácím mazlíčkem mého časného dětství byla slepice - bílá liliputka s rousy na nohou. Nevím, kde se vzala v hejnu nosnic, ale byla určitě chápavější. Nechala se vozit na rámu kola a sedala vedle mně jak okrasná soška na schodech k domu. Jen si nevzpomenu, kde a jak skončila. A vajíčka nesla maličká, kulatá :lol:
Fidych
Zahradník

Odeslat příspěvekod Kateřina Hradová 20. 2. 2008 21:25

Páni, na rámu kola! :mrgreen: Já měla taky slepice jako věrné kamarádky, když si prohlížím fotky, jak je tahám v náruči, říkám si, jak musely být šťastné:)
"Vařila" jsem jim jitrocelové kompoty atd., docela jsem se vyžívala. A pipky za mnou utíkaly jak divé. :D
Kateřina Hradová
Moderátorka
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bosto2 20. 2. 2008 21:26

Tak já jim ho dávat nebudu ,ještě bych mohl mít opletačky ohledně týrání zvířat (a Srstka by mě mohl vyrazit zuby).
Ale ptáčkům nedávám nic špatného. Dávám jim lůj ,jablka,šípky,semínka slunečnic a lojové koule(doufám že je výrobci dělají zdravotně nezávadné) a můžou si na zahradě nazobat plody jmelí a ochmetu.
Mimo jiné pěstuji jmelí a ochmet
bosto2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bosto2 20. 2. 2008 21:31

Fidych píše:Domácím mazlíčkem mého časného dětství byla slepice - bílá liliputka s rousy na nohou. Nevím, kde se vzala v hejnu nosnic, ale byla určitě chápavější. Nechala se vozit na rámu kola a sedala vedle mně jak okrasná soška na schodech k domu. Jen si nevzpomenu, kde a jak skončila. A vajíčka nesla maličká, kulatá :lol:"/quote]

Já mám bílou liliputku. Dali jsme ji svobodu(jako jediné ji nezastřihuji křídlo),může si chodit po dvoře a po zahradě jak se jí zachce. Vajíčka nesla krásně malinká, ale těď už 2 roky nenese je jí už 8 let.
Mimo jiné pěstuji jmelí a ochmet
bosto2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kateřina Hradová 20. 2. 2008 21:36

Jé, vy si ji chováte taky jako kámošku! :mrgreen: To jsme se tu všichni sešli, že? :wink:
Moje prateta měla taky slepici - co si vzpomínám, tak jedinou, měla výběh po celé zahradě a žila snad sto let.:) Teta si vždycky sedla na stoličku na schody (ke vstupu do domu jich vedlo dost) a slépka za ní vyskákala až nahoru pro jídlo. :D
Kateřina Hradová
Moderátorka
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Fidych 20. 2. 2008 21:45

No vidíte, ne všechny slípky jen tupě zírají a krákají. A mně nahradila Běluška (teď mi naskočilo její jméno) psa i kočku, co jsme nikdy doma neměli.
Fidych
Zahradník

Odeslat příspěvekod bosto2 20. 2. 2008 21:46

Slepička měla k sobě i kohoutka který krásně jasně kokrhal. Stačilo kdekoliv v okolí 50 metrů od něj zakokrhat a už kokrhal jak divej. Bohužel už není mezi námi.
Mimo jiné pěstuji jmelí a ochmet
bosto2
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků