založený trávnik, otázka

Veškerá věda a nápady k dosažení dokonalého trávníku

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod StanislavKrejcar 3. 7. 2008 22:08

:D Budu citovat jednoho co žil dlouhá léta v Anglii.Recept na výrobu pravého anglického trávníku je jednoduchý.Vezmete nejlepší trávní semeno,osejete s ním velkou pokud možno nedohlednou rovnou plochu,denně zavlažujete,obden zastřihujete a když to tak děláte zhruba 500 let ,vznikne anglický trávník. :-D Blíže v knížce Karla Kyncla Garden party u královny a jiné reportáže.Jinak i když nejsem trávníkář a trávník používám co by doplněk nikoli rekreační,tak největším nepřítelem je stín a sucho,proto tam kde je trávník součástí výsadby jiných rostlin je třeba více zalvat a více hnojit.Stromy a keře si svými kořeny své dokáží odebrat. ;-) :-)
StanislavKrejcar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod izoltech 6. 6. 2009 19:10

ROBIM VELA TRAVNIKOV A AJ MNE SA STANE, ZE MY TRAVA NEVYJDE, ALE ZASE NIE TAK AKO TEBE. ZBYTOCNE SI KUPOVAL TAKU TRAVU, JA TRAVU MIESAM PODLA TOHO KDE IDE NA CO SA TRAVNIK BUDE POUZIVAT., ZATAZ, ZALIEVANIE ATD. KED ZAKLADAS TRAVNIK TAK HO NECHAJ ASPON NARAST DO 10 CM.
DALSIA VEC JE TA, ZE JA POUZIVAM STARTOVACIE HNOJIVO A UZ V TOMTO OBDOBI MAM TRAVU KTORU SOM ZASADIL PED TROMA DNAMI VZKLICENU. MUSIS, ALE ZALIEVAT,
izoltech
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků