Papája - pěstování

Letničky, dvouletky, cibuloviny, exotické rostliny, balkonové květiny a bonsaje

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod ra.cermak 12. 5. 2009 18:01

držím palce
ra.cermak
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dama 55 13. 5. 2009 10:04

Ahoj, tak mě tady zaujaly Vaše papájové pokusy. Vzhledem k tomu, že to semínko z obchodu asi není papája zakrslá, ale normální, možná buďte rádi, že už s Vámi není. On je to docela vzrůstný keř, velký, stavbou se podobá našemu šeříku. Viděla jsem to růst i s plody na Kanárských ostrovech a bylo to dost veliké, do bytu úplně nevhodné. Zrovna i ten ananas je obr, který Vás pomalu vycpe z bytu. Mám ho doma už tříletý a překáží úplně všemu. V tématu ananas jsem ho vyfotila na ukázku a teď je ještě větší, ale po plodu stále ani vidu, ani slechu. Kytky zásadně nevyhazuji, nezbývá než to s ním vydržet..
dama 55
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Anmara 13. 5. 2009 19:25

No, vzhledem k úspěšnoti zatím nemám obavy, že by nás papáji vystěhovaly. Krom toho jsme na velké kytky vcelku zvyklé - maminka má zhruba půldruhametrovou vánoční hvězdu s průměrem korunky asi metr dvacet, v kanceláři máme dvoumetrový ficus benjamina a diffenbachii jsem minulý týden zkrátila na necelý metr... cycas revoluta má rozpětí téměř metr... a krásná mascarena má listy cca půldruhametru... Větší problémy máme s tím, kam nandat spoustu malých květináčů s různými semenáčky ;-)
Anmara
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dama 55 13. 5. 2009 20:09

V tom případě by pro Vás papája byla jak dělaná, kdyby se jí chtělo dařit. Mohu doporučit anannas z vrcholové růžice, to je taky velká legrace, když máte rádi ty velké kytky... :-)
dama 55
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Anmara 13. 5. 2009 20:44

o ananas se taky pokoušíme už pár let... jenže sehnat v obchodě ten "správný", který má šanci se chytit, není nic jednoduchého (když já prostě miluju ten "adrenalin" pěstování ze semínek a řízků) ;-) Přítel nemá tolik trpělivosti, tak ho vloni koupil u Starkla :-D a má ho v bytě na parapetu... zatím vypadá, že se mu daří, ale ještě je to takové miminko...
Nicméně, to mi připomnělo, že mám od letošních Vánoc zasazený dvě růžice, tak jsem na ně doběhla kouknout a vypadá to, že jedna jde... :-)
Anmara
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dama 55 14. 5. 2009 08:52

V tématu pokojové rostliny - ananas - jak pěstovat se na straně 7 můžete Anmaro pokochat, jak to dopadne, až ten Váš začne pořádně růst. Starkl prodává miniananas, ten nevyroste velký, tohle je z růžice od Lidla za 19,90. :mrgreen:
dama 55
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků