Orchidej Phalaenopsis - jak na ni

Diskuze na téma domácího pěstování orchidejí

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod Caitlin 25. 3. 2009 09:24

Co se velikosti týče, tak jsem o víkendu taky viděla orchidejky střední velikost - nebyly ani ty mini, ale ani ne normální velikost.
Caitlin
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dama 55 25. 3. 2009 09:31

Tohle vypadá na miniphal. podle květního stvolu. Některé mají květy docela velké, jen listy ne. Aspoň nezaberou moc místa. Je krásný, tomu nešlo odolat. A co se týče těch fotek, tohle je web o kytkách a ne o tom, jak kvalitně umí někdo fotit - a je to docela dobrý. Já sem fotky nedávám, navíc mám už i zábrany to zkoušet pořád dokola a taky mě kvůli tomu nezabijete. Fotit sice umím, ale vkládat ne. Každý umí něco a někdo třeba nic.
dama 55
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caitlin 25. 3. 2009 09:41

No možná patří mezi miniphaly, ale zas tak mini svou velikostí není, když má stvol 20 cm, jsem viděla úplně mini, které měly stvol max do 10 cm, možná ani to ne a úplně pidi kvítky :)

Jinak já jsem fotky nevkládám, protože bohužel žádné nemám :( Odešel mi foťák, takže nemám čím fotit a tak ted není moc co fotit když mi nic nekvete, resp. kvete nebo spíše dokvétá dendr. nobile.
Caitlin
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dama 55 25. 3. 2009 09:56

Tak takovéhle maličké jsem neviděla. Mám dvě, jedno má tři listy a asi sedm květů a ty nijak moc malé nejsou a pak mám druhé, to má asi šest listů, malých a čtyři, podstatně menší květy, než to předešlé. Květní stvoly mají ale asi tak kolem těch 20cm na výšku. To může být ale pěstováním na stísněném prostoru.Prostě ten stvol vyroste dlouhý, aby se vůbec prodral ke světlu. I normální Phal. nemám pak při dalším kvetení s tak dlouhým stvolem, jako měl z obchodu. Skoro bych řekla, že je téměř o polovičku nižší. Mám na okně hodně světla, bydlím v posledním patře a ze žádné strany nám nic nestíní. To, co přinesu z obchodu má dlouhý stvol a na něm tak čtyři květy a to, co pak vyroste u nás má poloviční a sedm poupat minimálně, která vykvetou a na špičce se tvoří další aniž by ty staré padaly dolů.
dama 55
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caitlin 25. 3. 2009 09:59

Řekla bych, že na důlce stvolů ani tak nezáleží, spíš na tom, že to kvete a že to kvete třeba víc než když si to člověk pořídil :D
Caitlin
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dama 55 25. 3. 2009 10:03

No jasně, že je to jedno, ale ono to s tím kratším květním stvolem i hezčí vypadá. Normálně máš rostlinu, dlouhý stvol a někde na konci květy, tohle vypadá spíš jako kytka, když ten stvol není tak dlouhý. Tady se nikam ke světlu rvát nemusí, má ho tu spoustu a možná i víc kvete, když se nemusí tak snažit.
dama 55
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Moravanda 25. 3. 2009 10:05

Kočičko jsou nádherný :tleskani . Ale ta první, to je výška :-) .
Moravanda
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dama 55 25. 3. 2009 11:09

Moravando, jedu v pátek do Litoměřic na tu Zahradu Čech na lov. Taky bych chtěla ten tmavý flekatý Phal., myslím, že ho taky máš. Ten by se mi líbil. Mám jen jeden tmavý, ale odkvetl a teprve vyhání květní stvol asi 2cm. To si ještě trochu počkám, než vyleze a vykvete. Moravando, čím ty svoje holky hnojíš? Jak se to jmenuje?
dama 55
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Moravanda 25. 3. 2009 12:04

Tak ti přeju úspěšný lov :-)) :!: Já používám hnojivo od Kapky, na Orchidee a Bromelie.
Jinak já když se ještě něco nepokazí :hm :oboze , bych měla vyrazit v sobotu do Drážďan na Celosvětovou výstavu Orchydejí :-D . Strašně se těším jen doufám že to VYJDE :oboze :oboze :oboze .
Moravanda
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dama 55 25. 3. 2009 12:22

Přeju Ti, aby Ti to vyšlo a užij si to. A omlouvám se všem, že rychleji píšu, než myslím, samozřejmě se jedná o pátek 10.4.před Velikonocemi. D.
dama 55
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Cherillka 25. 3. 2009 14:07

Vyfotila jsem svůj phal, který jsem si koupila cca loni v říjnu. Ještě loni odkvetl a nedávno jsem si všimla, že něco leze... Zdá se mi, že by to mohl být květní stvol, ale ještě nikdy jsem ho neviděla, jak vypadá... Kořínek by byl ale asi světlejší, ne? Poraďte, zda se můžu radovat z květního stvolu a nebo mám být zklamaná z pouhého kořínku.
Obrázek Obrázek
Pokud je to stvol - jak dlouho může růst než bude dost velký na kvetení? Mě přijde, že je to zaražené a neroste to už....
Cherillka
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Cherillka 25. 3. 2009 14:11

Omlouvám se za kvalitu fotek :nenapadne , ale je to tak malé, že lépe mi to fakt vyfotit nešlo... :pozor Snad z toho něco poznáte. :hm
Cherillka
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Danielka.9 25. 3. 2009 14:29

Cherill to opravdu nejde moc poznat,zatím by to mohlo být obojí. :hm Jinak děvčata jedním slovem krása. :shock: :tleskani Nádherné Phaly. super cymbidium,jen tak dál,přeci je nenecháme vyhodit do kontejneru obchodníkama. :oboze
ať nám kvetou kytičky
Danielka.9
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Moravanda 25. 3. 2009 14:30

Podle těch fotek se to fakt těžko pozná :hm . Květní stvol si myslím já, vyráží mezi listy a směřuje nahoru, Já si tohle netroufnu hádat ale není to jedno ? V každém případě je to známka života a to už je důvod k radosti :-)) . Nechte se překvapit a počkejte co se z toho vyklube :shock: , chce to trpělivost :!:
Moravanda
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Danielka.9 25. 3. 2009 14:33

Já si netroufnu zatím říct, protože u známé takto roste nahoru kořínek a už má 15 cm.
ať nám kvetou kytičky
Danielka.9
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků