Dracena Lucky Bamboo - kde je chyba

Tipy a rady o našich spolubydlících

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod bardotka 3. 9. 2008 06:34

Už delší dobu mám dracenu Lucky Bamboo. Celou dobu jsem ji měla ve vodě. Rozhodla jsem se, že ji rozdělím na dvě poloviny :-[ . Udělala jsesm tedy řez nad druhým kolínkem. Část s kořeny jsem zasadila do květináče a ránu jsem zavoskovala a druhou část jsem dala opět do vody, aby zakočenila. A zřejmě jsem udělala někde chybu :hm . Jelikož v místě řezu u obou mi to žloutne. Nevím co s tím. A jestli s tím nic nejde udělat, tak aspoň nějakou radu abych zachránila aspoň ty lístečky co má jestli to jde teda. :oboze Díky moc.
bardotka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jaromir.malich 3. 9. 2008 09:03

Mě se to řízkování zrovna také moc neosvědčilo. Když jsem měl poslední misku s rostlinami ve vodě, při přesazování jsem jim akorát zakrátil kořeny a krásně roste. Rád bych přidal fotky, ale jak vidím, server ukazto.com není funkční.
Redaktor odborných hobby magazínů
jaromir.malich
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bardotka 3. 9. 2008 09:21

No jo ja jsem měla za to že by měli začít růst kořínky :-- ale žloutne mi to a nechci aby zahynula, už má krásné lístečky. Ta druhá část je v květináči a taky mi to žloutne. :hm Nevím no. Příště už nebudu experimentovat :-[
bardotka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jaromir.malich 3. 9. 2008 09:27

Mě radila květinářka od naproti u nás ve Vrchlabí, ať kořeny vůbec nekrátím, ale stejně jsem to zkusil. Když mi dáte adresu na mail, pošlu vám fotku. Nebo se ozvěte na ICQ. Můj kontakt najdete v mém profilu.
Redaktor odborných hobby magazínů
jaromir.malich
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ottova 3. 9. 2008 14:43

Sama jsem ho nikdy nepěstovala, takže praktickou radu nemám, ale podle zahradníků bývá za žloutnutím nedostatek živin nebo nevhodný substrát, který dodává rostlině nesprávné látky nebo ve špatném poměru Za ideální se považuje hydroponie a když ho chcete pěstovat v substrátu, tak je prý nejvhodnější speciální substrát pro palmy a taktéž i hnojivo pro palmy.
ottova
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bardotka 3. 9. 2008 15:46

No jo, ale jak mi pak vysvětlíte, že mi žloutne i ta druhá část co jsem strčila po rozříznutí do vody, že mi žloutne :hm ..Jinak někde jsem četla že jim stačí i obyč substrát pro pokojové květiny.
bardotka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bardotka 27. 9. 2008 13:18

Tak .. uřízla jsem před asi 14 dny část stonku která mi od spoda hnila ve vodě. No a momentálně mi tam raší 2 kořínky :-D Asi se vzpamatovala :-P ale druhá polovina draceny kterou jsem měla v květináči mi zhynula.... škoda.. ale jsem ráda že ta polovina s lístečky co mi začíná rašit mi přežila :tleskani...bezva :!:
bardotka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Scandiaca 29. 9. 2008 08:37

Tak snad se ujme ;-)
Proti gustu...
Scandiaca
Návštěvník
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků