Jaké máte zkušenosti s pěstováním muchovníku Amelanchier?

O pěstování jahod, malin, rybízu a dalších druhů ovoce

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod crosan 8. 4. 2009 10:17

Běli já mám kamčatskou borůvku, sice psali, že 5litrů borůvek je moucha, ale zdaleka jsem je neměla, ale pro radost vnučky mi stačil i ten cca litr, jak soutěžíme kdo najde modrou, má opravdu chuť borůvky, ale hlavně jsou brzy
crosan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod zanidan 17. 7. 2014 07:36

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jak rychle muchovnik roste a kde je lepší ho koupit. Děkuji a přeji hezký den :)
zanidan

Odeslat příspěvekod Klivie 17. 7. 2014 09:17

Jak rychle roste? Před třemi lety jsme měli muchovník koupený z KRUHU, krásně rostl a už druhým rokem měl pár borůvek, bohužel nám ho zlikvidoval pes. Koupili jsme nový, rovněž z KRUHU, byl o něco menší, ale je pořád stejný, prostě neroste. Podmínky jsou stejné jako u prvního. Tak jsem teď ještě zkusila hnojivo na borůvky s rohovinou a čekám co udělá. Mám sto chutí ho vyhodit a koupit nový.
Jana
orchideje moje radost
Klivie
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kumšta Jiří 15. 7. 2015 14:01

Což s pěstováním to jde. Úroda je dobrá . Chuť není tak špatná dá se jíst přímo z keře. Letos máme velkou úrodu a tak jsme podle článků na internetu nechali část odstát , abychom získali více štávy a část jsme rozdrtili a dali do drti cukr za 3 dny bylo vše plesnivé. Ze zbytků co jsem ještě natrahal jsme udělali 1/2/1/2 s malinama zavařeninu a ta byla dobrá. Druhou variantu jsme zvolili zase 1/2/1/2 s malinama na štávu, to budeme zítra vidět jaké to bude. Prosím máte se zpracováním lepší zkušenosti? Potřebujeme se připravit pokud nám něco naroste v roce 2016.
Kumšta Jiří

Odeslat příspěvekod Karen Válková 16. 7. 2015 07:27

Taky jsem to před pár lety zkoušela pěstovat, ale pohořela jsem na ptáčcích. Ani nevím co to bylo zač, ale naučili se to sklízet místo mě .Stejně tak i vinou revu. Rostla tu už od bábičky. Oni ji sklízeli, já ani kuličku. Jakmile začaly plody dozrávat všechny oberou. TAk jsem zrušila jak revu tak ty boruvky. Skoušela jsem ty boruvky i balit do textilky. Moc to nepomáhalo. Ptáci se do toho motali a roztrhali ji. Všude mám nyní jen rybíz a angrešt. Ten nežerou.
Ahoj všem Karen a Džesinka
Karen Válková
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lara M 24. 5. 2018 14:54

Muchovník olšolistý mám nasazený 3 roky, zatím ani kulička, neplodí vůbec, ani nekvete. mám 10 sazenic, a zatím nic. mám jeden odrúda Lamarckův, ale nasazené plody má. Jaké máte zkušenosti s muchovníkem olšolistým, plodí vám??
Lara M

Odeslat příspěvekod rajsa 27. 5. 2018 09:29

Laro, začal kvést až po 3 letech loni, ale abych ochutnala, tak musel pod sít'. Zatím je malý, velký už nezabalím, tak se budu dělit s ptáky, ale myslím že oni vyhrajou :-|
rajsa
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Arwen 26. 7. 2020 19:48

Nechutnost plodov, ktore viaceri popisuju je dana ty., ze v minulosti sa rozmnozovali muchovniky semenami a boli viac okrasnymi polokrami, ako ovocim. Toto sa zmenilo roubovanim a slachtenim odrod.
Takze bacha co a kde kupujete
Arwen

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků