No tak orchidejku v té váze pěstovat nebudu, protože se s ní díky tomu hrozmě blbě manipuluje, špatně by se mi mlžilo a o vytahování kvůli nacucání ani nemluvě ... tak jsem ji přendala do velké sklenky ( místo květináče - externí obal bez děr ) a zajímalo by mě, jaký mají vliv ty gelové kuličky, jsou vlhké a jestli má orchidejka projít fází proschnutí před namáčením, nebrání tomu ty kuličky nějak? Ochidejka ve váze vypadala skutečně božsky, proto bych ji ráda umístila do prostornější s širším hrdlem, ale nejsem si jistá těmi kuličkami ... mylíte, že jim ty kuličky nevadí, nebo je to díky nim lepší, nebo to s nimi orchidej nějak "přežije". Chtěla bych, aby se orchidejka u mě měla co nejlépe. Pro případ bez kuliček jsem se poohlídla po pěkném obalu s aspoň mírným zabarvením a aby byl půrsvitný a narazila jsem na tohle
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/20091928mají ji ve 4 barvách bílá asi není vyhovující ale hnědá, tyrkysová a červená jsou ucházející. Jako obal pro mini orchidejky myslím poměrně solidní, květináček s rostlinkou by se do sklenky měl vejít.