Která rajčata se nejvíce hodí na kečup?

Rady a tipy na pěstování zeleniny a léčivých rostlin

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod Dann.b 6. 1. 2006 10:24

Rád si vařím vlastní domácí kečup. Jednou jsem si vypěstoval výtečnou odrůdu rajčat, ale byla to náhoda, tak nevím, jak se jmenovala. Poradíte mi někdo, která masitá odrůda se nejvíce hodí?

// adamek.jan - editoval jsem nazev threadu
Dann.b
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod H20 7. 1. 2006 18:00

micurin by vedel.... :D
H20

Odeslat příspěvekod Pěstitel 8. 1. 2006 11:15

Dann.b píše:Rád si vařím vlastní domácí kečup. Jednou jsem si vypěstoval výtečnou odrůdu rajčat, ale byla to náhoda, tak nevím, jak se jmenovala. Poradíte mi někdo, která masitá odrůda se nejvíce hodí?d/quote]


Neznám přesné názvy odrůd, ale jsou to tzv. masité odrůdy rajčat. Tvar plodů je vejčitý a zašpičatělý. Poznáte to na obrázku. Nemají klasický tvar. A jsou skutečně nejlepší, protože mají méně šťávy a více dužniny.
Pěstitel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FAN. 22. 2. 2007 20:06

.taky vaříme domácí kečup,sadím rajčata Tornádo F1,prý jsou dobrá.
YETI 1.4 TSI Outdoor elegance green tec - oranž terrakotta.
FAN.
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Fidych 1. 3. 2007 00:48

Na kečup se mi osvědčila rajčata odrůd Uragan F1 - brzy plodí, Tajfun F1, a Orkado F1.
Plody všech těchto odrůd jsou pevné a masité, rostliny se dají pěstovat ve studeném skleníku (folníku) nebo i venku.
Fidych
Zahradník

Odeslat příspěvekod ma.krtek 5. 3. 2007 21:52

Receptář 3/2007: pro průmyslové zpracování a výrobu kečupů jsou vhoné keříčkové odrůdy - MINIGOLD, DIANA, ORANŽE
ma.krtek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidych 5. 3. 2007 22:49

Rajče s výbornou dužinou a téměř univerzálním využitím je odrůda 'Beefmaster' F1. Plody jsou veliké, o váze až 40 dkg, dužina je masitá a na kečup vhodná. Jinak jsou to rajčata chutná i do salátů a omáček. Dají se pěstovat ve foliovníku i na záhonech, jen jsou poněkud náročnější na vláhu a špatně snášejí střídání sucha a mokra- veliké plody pak od stopky praskají.
Fidych
Zahradník

Odeslat příspěvekod Petra Nachtmanová 22. 3. 2007 15:14

Masitá rajčata se hodí do teplé kuchyně – plněná, zapečená
Vejčitá rajčata – ideální k výrobě omáček, polévek a kečupu
Keřová či latová rajčata – výborné v salátech zvláště s kozím sýrem
Koktejlová rajčata – ozdoba salátů
Klasická kulatá rajčata – univerzální použití
Petra Nachtmanová
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ottova 31. 3. 2007 23:41

Z vejčitých rajčat např. odrůda "Roma" nebo "San Marzano", z tzv. masitých již tada uváděný "Beefmaster"
ottova
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Návštěvník 4. 5. 2008 17:35

Fidych píše:Rajče s výbornou dužinou a téměř univerzálním využitím je odrůda 'Beefmaster' F1. Plody jsou veliké, o váze až 40 dkg, dužina je masitá a na kečup vhodná. Jinak jsou to rajčata chutná i do salátů a omáček. Dají se pěstovat ve foliovníku i na záhonech, jen jsou poněkud náročnější na vláhu a špatně snášejí střídání sucha a mokra- veliké plody pak od stopky praskají.

Mohl by mi, prosím, někdo poradit, jaký rozsah při sázení sazenic rajčat Beefmaster F1 zvolit?
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidych 4. 5. 2008 20:34

Měl by stačit rozestup sazenic metr až metr dvacet, víc není potřeba.
Fidych
Zahradník

Odeslat příspěvekod JanVacik 23. 10. 2014 16:10

Domácí kečup je výborný, dle mých zkušeností, se na něj nejlépe hodí masité odrůdy rajčat.
Tak tohle vysvědení stojí za to.
JanVacik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jurchemik 17. 1. 2015 23:33

Costoluto Genovese. Kupil som semienka v tescu. Vraj je to naj odroda na kecupy a huste omacky. Podla talianov sa chut tejto sorty rajcice zlepsuje tepelnou upravou, v surovom stave nie je top. Vyslachtena na omacky. Existuju aj ine, ale podobne costoluta, podla oblasti kde ich preslachtili
jurchemik

Odeslat příspěvekod Návštěvník 9. 3. 2015 20:09

Máme i naši českou odrůdu Dagmar. V řezu je tmavě červená,pěstuji je už několik let.
Návštěvník


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků