Rybíz a recepty na jeho využití

O pěstování jahod, malin, rybízu a dalších druhů ovoce

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod Červík 8. 5. 2007 09:50

Fidych píše:Když už jsme u těch pochutin pro pány, výborné je ovoce naložené v rumu: začíná se rybízem a jahodami (podle toho, co je dřív): v pětilitrové lahvi od okurek se vrstva ovoce zasype pískovým cukrem a zalije rumem. Tak se pokračuje jak jde čas a úroda ovoce, obvykle končíme švestkami. Do Vánoc se lahoda rozleží, i když konzumovat se dá i dřív, a chutná všem. Pěkně lžičkou vybírat z poháru...P/quote]


Jééé to znám! :D Říká se tomu Bowle, v "mládí" jsme si užili. :D :oops:
Raději kapku štěstí než bečku rumu. Diogenes
Červík
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod StanislavKrejcar 8. 5. 2007 15:06

Zkuste udělat netradiční omeletu,pro ty kdož nejsou zvyklí na ozobávání rybízu a jiného drobného ovoce.Do hmoty na omelety nasypte kuličky rybízu(případně angreštu),nezapomeňte dostatečně přisladit.Můžete i část ovoce nejdříve rozmačkat,ale děti mají rády to praskání slupek mezi zuby.
StanislavKrejcar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidych 9. 5. 2007 20:12

Pro ty, kdo zmrazují rybíz ( a jahody) jedna malá vychytávka: aby se ovoce po rozmrazení nerozbředlo, je dobré syrové, omyté ovoce prosypat pískovým cukrem, nechat v míse tak dvě, tři hodiny odležet a pak zamrazit. Zaručeně zůstane celé, kaše se z něj neudělá :wink:
Fidych
Zahradník

Odeslat příspěvekod Petra Nachtmanová 20. 5. 2007 16:48

Pudink z jogurtu a rybízu

Potřebujete: 3 dl bílého jogurtu, 300 g rybízu, 3 kousky červené želatiny, 3 polévkové lžíce cukru

Našlehejte jogurt, umixujte umyté rybízové kuličky a připravte si želatinu podle návodu výrobce. Smíchejte jogurt, rybízovou kaši a želatinu. Oslaďte cukrem. Směsí naplňte malé formičky např. bábovičky nebo košíčky a nechte vše v lednici dokud hmota neztuhne.
Petra Nachtmanová
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidych 20. 5. 2007 21:55

Něco podobného dělám z kysané smetany:
1 kelímek kysané smetany
asi 25 dkg rybízu
2 větší plátky želatiny
cukr podle chuti a zvyklostí

Našlehat kysanou smetanu, do ní přidat rozmačkaný rybíz rozpuštěnou želatinu, pořádně rozmíchat. Osladit, plnit do kompotových nebo pudinkových misek (možno proložit vrstvou piškotů pokapanými šťávou z kompotu) a nechat v lednici dobře ztuhnout = vychladit.
Taky to není špatné... :idea:
Fidych
Zahradník

Odeslat příspěvekod Rybízwomen 5. 5. 2015 15:13

Ahoj všem,letos budu mít mraky rybízu a mimo džemu,likéru,koláče a sirupu chci zkusit rybíz usušit jako brusinky.Sušičku nemám.Máte pro mne nějaký chytrý nápad? Díky.
Rybízwomen

Odeslat příspěvekod ASH711 5. 8. 2015 08:52

[PROSÍM A TO BEZ ŽÁDNÝCH KYSELIN A KONZERVANTŮ NEZKAZÍ?
ASH711

Odeslat příspěvekod Karen Válková 5. 8. 2015 10:11

To slyším poprve sušit rybíz. Já jej každý rok jedině mrazím. Máme rádi pak v zimním období rybízový táč. Je to rychlé a osvěřující tou svojí kyselkavou chudí.
U nás už je po sklizni, bohužel tím suchem co nám tu letos kraluje, byl drobný a angrešt jsem ani nesbírala. Nestálo to za to.
Ahoj všem Karen a Džesinka
Karen Válková
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků