Jak se zpracovávají moruše?

Rady o pěstování jabloní, hrušní, mišpulí či oskeruší

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod Ovocnář 9. 1. 2006 17:26

Mám na zahradě černoplodou moruši, ale je příliš sladká k přímé konzumaci. Neznáte zajímavý recept na její zpracování?
Ovocnář

Odeslat příspěvekod germi123 12. 1. 2006 17:16

Kdyby jste chtěl měl bych tu jeden za Slovenska na morušové víno :D
http://dev2.aston.sk/menu/index.php?www ... id_item=36

Jinak moruše jsou bohaté na vytamíny a obsahují asi l6 - 18 % cukru, kyselinu jablečnou, pektin, až 20 mg vitaminu C ve 100g, vitaminy skupiny B, provitamin A, vitamin E a mnoho minerálních látek a také mnoho vlákniny.
Plody se dají jíst za syrova nebo se z nich připravuje šťáva, víno, kompoty (nejlépe s kyselým ovocem, višněmi, angreštem), džem s jablky.
germi123
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod TA 13. 1. 2006 02:10

veď práve moruše sú v tom vynikajúce, že sú sladké a tak celkom dobré stvorené aj pre priamu konzumáciu :)
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Návštěvník 2. 6. 2006 16:25

me taky chutnaj cerny moruse tak jak jsou, zraly sladky, kdyz uz padaj. naopak nezraly nic moc
Návštěvník

Odeslat příspěvekod moruše 16. 4. 2008 23:46

Dobrý den, tak my bychom si prosili ten receptík ze Slovenska na víno z moruše. Díky


Naposledy oživil Anonymous v 16. 4. 2008 23:46
moruše
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků