Magnolia v záhrade

Letničky, dvouletky, cibuloviny, exotické rostliny, balkonové květiny a bonsaje

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod hejjar 2. 9. 2010 19:02

Oj magnolie, mám dvě bílá má velké listy květy voní jsou jak kalich, ale vydrží jen 24h, druhá tmavě fialová letos nic moc, ale kvetla na jaře a v červenci mněla znovu asi 6 květů, což mně udivilo, přisypávám na jaře rašelinu a v létě mulč. Magnolie bez konkurence obdivuji na jaře v Mar.Horách před Domem techniky a pochybuji, že jim dávají nějakou zvláštní péči. Tak přeji ať ti krásně kvetou a dělají radost
hejjar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Šár.ka 2. 9. 2010 19:28

.. no tohle, to jako fakt kvete tak strašně málo? jako na hodiny se to počítá u některých druhů? :shock: já si myslela, že ta moje stellata dostala zabrat tím deštěm, relativně brzy odkvetla ... ale vím, že pán tady v dědině má tu soulangeanu a ta mu vydržela dost dlouho kvést! no to bude ještě zajímavé! já je musím hlavně první zasadit!
... krásné sluníčkové dny přeji všem ... Šárka
www.rr.sk/cash
Šár.ka
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Šár.ka 4. 5. 2011 09:15

ahoj, tak téma magnolie se vůbec nepohlo ... tak přidám fotky těch mých z podzimu, jak se chytly a jsou úžasné! :-) krásně rozkvetly a dělají ozdobu celé zahradě! .. ovšem včerejší sníh dal žluté zabrat ... květy pomrzly, ani se mi to nechce jít fotit, jaká zkáza to je. 8-S

takže stellata Obrázek a elisabeth Obrázek Obrázek
... krásné sluníčkové dny přeji všem ... Šárka
www.rr.sk/cash
Šár.ka
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Moravanda 4. 5. 2011 12:00

Mě se květy Magnolie moc líbí, také bych je chtěla propašovat na zahrádku :tleskani :tleskani :tleskani :nenapadne
Moravanda
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Evouš 4. 5. 2011 12:30

Rozmýšlela jsem jestli si ji mám koupit.Pak jsem se rozhodla ,že ano a už ji v Obi neměli.Tak příště.Šárko krásné. :tleskani :tleskani :tleskani
Evouš
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hejjar 8. 5. 2011 16:14

Tak magnolii jsem olámala květy, byly úplně černé,
hejjar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kateřina Hradová 1. 6. 2011 13:03

Šárko, máš nádherné magnolie, to je radost pohledět. Mně se v dětství líbívala taky jedna, kvetla růžově, ale naprosto úžasně. Už jsem na to pozapomněla, a když jsem šla loni kolem ní, zrovna měla semena. Tak jsem si tři vzala. Myslela jsem, že kvete bíle. No a letos na jaře jsem ji uviděla v celé kráse, byla květy naprosto obsypaná, a hlavně růžovými, mými oblíbenými! 8-D Teď mám ta semena zasazená v kelímku, tak čekám, jestli vyklíčí, nebo ne. Nemáte někdo zkušenost, jak dlouho to trvá?
Kateřina Hradová
Moderátorka
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dama 55 1. 6. 2011 13:29

Amatérské množení magnólií není prý vůbec jednoduché z těch sebraných dost nápadných semen. Okamžité výsevy údajně vzcházejí nepravidelně a nejistě. Je prý lepší ještě celé šištice sklizené v době, kdy se už otevírají dát do vlhka a tepla asi tak na dva měsíce, aby se ukončil vývoj embrya. Pak se dužnatý obal musí odstranit teplou vodou a ostrým pískem. Potom čistá semena ponecháme ve vlhkém perlitu v mikroténovém sáčku stratifikovat při asi +4 °C do jara a nesmí vyschnout. Vhodný prostor pro to je třeba v chladničce. Vysévá se v dubnu až květnu do lehčí prohřáté půdy nejlépe do pařeniště nebo studeného skleníku. Semena vzcházejí nepravidelně několik týdnů, v červenci se už semenáčky neobjevují, ale část semen může vzejít ještě příští rok. Za úspěch se považuje 40% vzcházivost.
Jestli jsi tohle všechno se semeny udělala, tak máš můj obdiv a doufám, že budeš po zásluze odměněna rostlinkou. Držím Ti palce, až se povede. :-)
dama 55
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kateřina Hradová 1. 6. 2011 15:59

Danuš, díky moc za info. Semínka jsem sebrala ze stromu skoro už po zimě, pak jsem je nosila nějakou dobu v kapse. ^^ Posléze jsem je umyla a dala na několik dnů do vody. Obal odpadl po téhle lázni sám. Zasadila jsem je potom, bylo to někdy v březnu. Teď jsou na balkoně, tak uvidíme. Vím, že šance je malá, prý je 50procentní úspěšnost velký úspěch, ty dokonce píšeš 40procentní. Tak uvidíme, napíšu, když přijde změna. ;-)
Kateřina Hradová
Moderátorka
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dama 55 1. 6. 2011 16:02

Třeba právě to ponosení v kapse vykoná pravé divy. V každém případě, jestli Ti z toho něco vyroste, patřičně si toho važ, má to prý později i dost citlivé kořeny na všechno. Na vláhu, na přesazování, prostě malý potížista. Nejlíp se to prý množí hřížením do země - jako rhododendrony třeba.
dama 55
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kateřina Hradová 1. 6. 2011 17:29

Jo, takové hřížení by bylo ideální, jenže tahle magnolie už je strom, takže větve bohužel nedosáhnou do země ani omylem. :-(
Kateřina Hradová
Moderátorka
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ales.kyral 3. 2. 2012 11:01

Hodně zajímavých informací o magnólii můžete nalézt na http://www.rostliny.net/rostlina/Magnolia . Držím pěsti pro pěstování ;-)
ales.kyral
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hejjar 3. 5. 2012 08:31

Obrázek tak jsem ještě nikdy nekvetla 3.5., loni pupeny zmrzly
hejjar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Moravanda 3. 5. 2012 10:58

Jaruško ta je nááádherná. Hrozně se mě magnolie líbí :-) :love:
Moravanda
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Danielka.9 3. 5. 2012 12:16

Kráááása leknín na stromě :tleskani :tleskani :tleskani ,také tento strom moooc miluju,ale nemám na něj místo. 8-S
ať nám kvetou kytičky
Danielka.9
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků