Jak pěstovat kalu

Možnosti projektování a vedení zahrady, japonské, bezúdržbové či anglické

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod Richenza 2 20. 5. 2009 20:33

Prosím o radu , jak pěstovat kalu.Dnes jsem dostala fialkovou odrůdu kaly. Na internetu se různí rady na pěstování . Takže já si myslela, že je to pokojová rostlina , ale skoro to vypadá , že asi ne .Mohl by mi někdo poradit , jak na ni. Je moc krásná a nerada bych o ni přišla. :hm
"orchideje-sluníčka mého života "
Richenza 2
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Maruška073 21. 2. 2012 17:25

Prosim o radu jak spravne pěstovat kaly moc děkuji předem :-)
Maruška073
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kvetinka7 16. 3. 2012 15:58

Kaly sú teraz dosť obľúbené...vyžadujú svetlé miesto v záhrade. Dajú sa samozrejme pestovať aj v nádobe ale lepšie sa im darí vonku, na priamom slnku. Niektoré druhy tolerujú aj polotieň. Klasický substrát záhradný.
Výsadba v IV mesiaci. Po odkvitnutí ešte zalievať. Keď začnú schnúť listy, už nepolievať a zrezať ich. Na jeseň vybrať z pôdy. Bohužiaľ by zmrzla. Aj keď poznám prípady, keď na to napr. moja kamarátka zabudla a prežila. Najjednoduchšie vybraž hľuzy, očistiť a vložiť do chladničky zabalené v obrúsku. Alebo v pivnici, v piesku.
Ak chcete pestovať ako izbovú rastlinu, tiež potrebuje pre svoje kvitnutie prejsť obdobím chladu. +/- 10°C. Na začiatku marca sa opäť vysadia. Substrát nesmie preschnúť, takže pravidelne zalievať ale nie tak, že tam bude stáť voda. A hnojiť samozrejme raz za týždeň hnojivom na kvitnúce rastliny.
kvetinka7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KraasivaRER 9. 10. 2017 08:27

Franto asi to tak je jak to pises,nepusti me to dal. Nevadi podivam se jinde. diky
KraasivaRER

Odeslat příspěvekod Petulín 13. 10. 2017 10:05

Zdravím,

sice je to straší diskuze, ale pokud někdo stále řeší, tak tady jsem o tom našla pěkný článek, ve kterém je vše popsáno. http://www.ireceptar.cz/zahrada/pokojov ... e-jezirka/.
Petulín
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků