Jaký substrát

Rady a tipy na pěstování zeleniny a léčivých rostlin

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod pepakvatropolis 15. 1. 2012 11:07

Zdravím všechny, kdos dobrou radou přispěti mohou,
zasadil jsem papriky a rajčata do výsevového substrátu(dříve jenom do mixu substrát:hlína nebo jenom do hlíny) a papriky jsou už venku za poloviční dobu. Nyní řeším, co dát do kelímků pro přesazení. Hlínu určitě ne - ztvrdne a malé kořínky jí těžko prorůstají, vloni jsem zkusil mix 50:50 hlína a zahr. substrát - bylo to lepší. Otázka zní:
Je možno pěstovat tyto plodiny jenom ve 100% substrátu ? Předpokládám, že tak porostou nejrychleji. Můžete mi doporučit i nějaký vhodný substrát ? Díky za každou radu.
pepakvatropolis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Alinka 15. 1. 2012 14:53

Není to moc brzy zasázené? Ale třeba máš vyhřívaný skleník. :hm. No, dnes v receptáři se zmínili, jak je dál sázet, ne do kelímku od jogurtu, ale do bedýnek. O substrátu myslím nic neříkali, tak já bych to dala 1:1-substrát a zemina, jinak ať Ti rostou :lol:
Alinka
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dama 55 15. 1. 2012 16:24

Brzy to není, paprika se seje ze semínek teď. Po přepíchnutí bych dala substrát výsevníxsubstrát zahradnický B 1:1. Před sázením do kelímků ale známý pěstitel paprik varoval, že tam rostou rostliny slabé se špatným kořenovým systémem. Prohlédni si na netu dnešní Receptář, dotyčný pěstitel je na papriky kapacita.
dama 55
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mičurinec 26. 1. 2012 07:49

ja vysevam od 20.2.-5.3. a vdy s uspechem :)
inflore.cz
mičurinec
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod StanislavKrejcar 29. 1. 2012 12:51

Ano ,ale stale plati,že vysev by se měl dělat až v době kdy je zajištěno uspěšne pokračovani pěstovani.Paprika kakožto superteplomilna rostlina se na konečne misto (pokud se jedna o polni odrudu a jste v teplejšich oblastech vysazuje až po Zmrzlych koncem května.Bud do skleniku,foliaku nebo igelitovych rukavu.Stejně tak to plati i o zvykani si rostlinek na konečnou podobu pěstebni zeminy.Neni třeba v konečne fazi spolehat na profisubstraty.Zahradnicky substrat je poměrovou směsi kompostova puda+jil +podpurne nebo startovaci prvky(nemusi to byt jen hnojiva).Takže konečnou podobu pěstebniho substratu si muže každy zahradkař udělat i sam doma ze svych zdroju.
StanislavKrejcar
Návštěvník


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků