Pnoucí hortenzie nikdy nekvetla

Nápady, tipy a rady o popínavých rostlinách či pro živé ploty

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod Fidych 15. 9. 2011 20:53

Máme asi osmiletou pnoucí hortenzii, pěkně roste do výšky i šířky, vypadá zdravě, ale nikdy se na ní neobjevil an náznak poupěte.
Zkoušela jsem ji za ty roky přimět ke kvetení: jeden rok jsem neřezala vůbec, další rok na zkoušku jen část rostliny podobným způsobem jako vinnou révu, příště jsem všechny jednoleté výhony zkrátila zhruba o třetinu... a stále nic. Že bych ji měla seříznout těsně nad zemí? To jsem zatím nezkoušela ani se nikde nedopídila.
Hortenzie roste na plostinném místě (část dopoledne ve stínu, zbytek dne jen velmi mírně zastíněná podle toho, jak slunko putuje a na hortenzii padá střídavý stín z větví poblíž rostoucího stromu), má možnost se pnout po opoře, po zimě vypadá vždy velice dobře a s chutí vyraší.
Víte někdo, co dělám špatně, a poradíte mi prosím?
Fidych
Zahradník

Odeslat příspěvekod hejjar 15. 9. 2011 22:06

Hmmm, radit nebudu, ale sousedka má pnoucí hortenzii, vždy kvetla tak normálně, loni omítali barák, tak hortenzie, pnoucí růže musely pryč, úplně vykopat nešly tak ořez až k zemi. Kytky asi trpěly mohutně, (sousedka taky)protože vápno, cement stará omítka vše pokryly, ale letos světe div se vše nádherně rozkvetlo, a celý den tam svítí slunce. U růží a těch dalších nás to nepřekvapilo, ale ta hortenzie ano.
hejjar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Klivie 15. 11. 2011 15:22

Já ani nevěděla, že nějaká pnoucí existuje. :mrgreen: Člověk se neustále učí. :mrgreen:
Jana
orchideje moje radost
Klivie
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Fidych 15. 11. 2011 19:38

Jako rostlina je pěkná - potřebuje oporu, ale má pěkné srdčité listy, a květy, které jsem viděla (jinde), jsou bílé, v plochém květenství. Protože kvete bohatě, tak vypadá v době květu moc hezky. Jen ta moje je pouze okrasná listem :'(
Fidych
Zahradník


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků