Jak na krtka

Debata o houbových, rostlinných i hmyzích škůdcích na zahradě

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod Fidych 28. 3. 2011 18:04

Myslíte, že to byl jediný krtek na celém hřišti? Za roky bojů s krtky v zahradě jsme se již mnohokrát radovali nad uloveným živým (leckdy i neživým) kouskem, leč radost nikdy netrvala dlouho a po krátké době se přistěhovali další. Takže boj nekončí a po letošní zimě opravdu nevím, zda nevyhrává krtek :!:
Brokovnici jsme zatím ještě nezkoušeli, ale trvalému účinku moc nevěřím...
Fidych
Zahradník

Odeslat příspěvekod hejjar 28. 3. 2011 18:39

U mně vyhrává krtek, bohužel
hejjar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Danielka.9 30. 3. 2011 13:30

Tak vatička to krásně a barvitě popsal, ale taky si myslím,že to nemusel být jen jeden.K nám zavítá krten jen málokdy,ale vím už z domu,že nejlíp je na něj počíhat. Kdaž vidím kopeček už si vytáhnu motyčku a v blízkosti si jí nachystám.To abych pak nedělala moc hluku s jejím sháněním.Pak je třeba už jen počkat, až se bude hýbat kopeček i ten starý.Mohu říct, že zatím bývám úspěšná.
ať nám kvetou kytičky
Danielka.9
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Moravanda 30. 3. 2011 19:04

Obrázek, já se nebojíííím :-P ;-] :twisted: :!:
Moravanda
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Fidych 30. 3. 2011 20:53

U nás s motyčkovou metodou moc úspěšní nejsme - zem máme hodně kamenitou, spousta drobného kamení, a nelze se prokopnout k pacholkovi krtčímu na jeden zásah :hm !
Fidych
Zahradník

Odeslat příspěvekod Danielka.9 31. 3. 2011 15:03

Moravando ten je krásný :tleskani :tleskani :tleskani 8-D ,Fidych tak taková půda to je fakt problém ho pak chytit.Ten se vám jenom směje 8-D 8-D :lol:
ať nám kvetou kytičky
Danielka.9
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomaxek 18. 6. 2011 14:54

Existuje mnoho rad, jak na krtka, ale tahle je stoprocentně účinná a všichni budou spokojeni.... uspěšně zbavená zahrada po desetiletí drancování krtkama, kde se propadala už i sekačka na trávu... trávník vypadal jako Dalmatinova srst... samá hnědá skvrna jako pozůstatek po krtinci.... vyzkoušeny všechny možné prostředky... od vykuřování, přes různé plašiče, různé naftové hadry a všechny možné rady i nerady a pokaždé se nám krtek vysmál v podobě další krtiny přesně v místě, kde jsme nějaký prostředek použili....absolutní zoufalost až na poslední nápad a tím byl půjčený trabant, kterým jsem vjel na zahradu a hadicí napojenou na výfuk jsem ho pustil postupně do různých krtinců.... kouřilo se z celé zahrady, ale je to již přes měsíc a naskýtá se neuvěřitelný pohled na zahradu bez krtinců....absolutní nadšení a nedá se tomu uvěřit, že by už dali konečně pokoj.... musím to zaklepat, ale tohle bylo absolutně nejúčinnější metoda a je mi úplně jedno, co se stěmi krtky stalo, protože to byl normální teror ze strany krtků... :-D jenom doporučuji....určitě by pomohl i jiný dvoutaktní stroj na vykouření krtka..... prostě jediná věc, co kdy zabrala.... naše zahrada byla předtím jako výcvikový tábor pro krtky, aby přežili všechny možné vynálezi, aby je to vyhnalo... :-D ... prostě můžu jednoznačně doporučit se 100% účinností....[quote="vaticka"]
Tomaxek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 18. 6. 2011 19:57

Na pozemek příhodný pro krtky se po uvolnění teritoria nastěhuje další v neuvěřitelně krátké době :D
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hejjar 18. 6. 2011 20:31

JJ, máme to za sebou s motorkou a prdlajs jsou tu zas
hejjar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ka-spel 19. 6. 2011 00:54

Návštěvník píše:Na tuto metodu nemám nervy a ostatně krtek je chráněný. Druhá metoda je ryze přírodní. Na zahradě se usadila kuna a ta na krtky platí. Neví že jsou chráněni a tak je celkem bez problémů likviduje. Potíž je v tom, jak si kunu na zahradě udržet, zatím ji podstrojuji a tak se to daří.


http://www.skudci.com/je-krtek-obecny-c ... zivocichem
Felicia 1,6 kombi LPG -> Octavia II 1,9 TDI kombi
Časy se mění : praskají řetězy místo řemenů a lehčí je nastartovat nafťák v mrazu než zahřátý po jízdě
ka-spel
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hejjar 19. 6. 2011 13:42

Tak nevím, ale kuna není na zahradě, ale potřebovala bych ji zrušit na půdě, ty její hromádky už nás nebaví sklízet, ještě že to dělá na jednu kupku a potom další i kominík, jak teď dělal kontrolu tak se divil jak je pečlivá. U nás nemá co chytat, fakt je ten, že nemáme myši, jestli je to její zásluha nevím, ale krtci jsou
hejjar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Danielka.9 19. 6. 2011 15:30

U nás krtečka odchytí kočenky a ještě mi nějakého přinesou z venčí,abych se prý podívala, jak vypadá. 8-D 8-D Nejhorší je,že je někdy i živý a snaží se rychlosti blesku u nás zabydlet. :oboze No někdy číhám i já :lol: :lol:
ať nám kvetou kytičky
Danielka.9
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Fidych 19. 6. 2011 20:18

Už jsem zkoušela tolik metod a přípravků, a vždycky jsem sem musela napsat, že všechno má jen dočasný účinek a krtci se vrací. Zvlášť pokud bydlíme mezi poli a loukami nedotčenými již několik let jakoukoliv činností. Prostě naše zahrada = krtčí ráj to nejen na pohled :oboze
Fidych
Zahradník

Odeslat příspěvekod Danielka.9 20. 6. 2011 09:42

To víš že se vrací, nikdy to není na pořád,jak by si to malé zvířátko pamatovalo,že tam nesmí.Tady to není jinak,každý rok se nějaký objeví a pak zas mají kočenky zábavu.
ať nám kvetou kytičky
Danielka.9
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomaxek 5. 7. 2011 10:16

hejjar píše:JJ, máme to za sebou s motorkou a prdlajs jsou tu zas


no nevím jakou motorku jste používali, ale já si na toho trabanta nemůžu stěžovat...jde z něj fakt sajrajt a krtek se neobjevil už dva měsíce a to jsme tam měli opravdu celé rodiny a zahrada byla jedna krtina vedle druhé.... ještě to pro jistotu na podzim zopakuji a myslim, že bude pokoj.... je to 1. věc po mnoha letech bojů, která zabrala dlouhodobě :-) trabantům zdar!
Tomaxek
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků