Jak ošetřit starší stromy švestky domácí?

Vše o pěstování třešní, višní, meruněk, švestek, rynglí, broskví a dalších

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod seik 7. 5. 2006 17:07

Na zahradě mám několik starších stromů švestky domácí (stáří asi 30 roků). Dříve tyto stromy dávaly poměrně slušnou úrodu švestek, ale poslední roky nebyla úroda ani do buchet natož pak na slivovici. Přitom stromy každý rok krásně kvetou. Vloni jsem aplikoval ke konci kvetení postřik proti píďalce švestkové (CALYPSO 480 SC), ale bezúspěšně. Paradoxně na sousední zahradě na neošetřovaných stromech byla bohatá úroda. Můžete někdo poradit ? Děkuji.
seik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Návštěvník 25. 6. 2006 23:11

a šarku nemají.? Loni to byla se švestkama celkem bída. Letos to bude snad lepší
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Návštěvník 29. 6. 2006 20:58

Šárku nemají. Letos opět bohatě kvetly, ale všechny stromy (i mladé stromky) byly napadeny puchrovitostí. Všechny plody zčernaly a zaschly. Tentokrát i sousedé jsou na tom stejně. Na stromy je bezútěšný pohled. Paradoxně zelené ryngle, které už po 5 roků měly mizernou úrodu mají letos krásné zdravé plody a bohatou úrodu.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Klivie 3. 4. 2010 12:51

Prosím poradťe proti čemu se tedˇstříkají švestky a také čím. Nerada bych něco propásla, má pěkně nasazíno na květ jako tři roky po sobě a neměli jsme ani jednu švestku. Nechtěla bych tak dopadnout i letos.
Jana
orchideje moje radost
Klivie
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod geralt83 23. 9. 2013 09:31

Ohledně starých švestek bych doporučil je vykopat, protože z vlastních zkušeností vím, že tyto staré švestky nejsou moc odolné proti šarce. A poté zasadit nové odrůdy švestek. To samé jsme měli na zahradě a teď už máme mladé pěkně plodící švestky. :-)
geralt83
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Návštěvník 26. 2. 2015 20:06

seik píše:Na zahradě mám několik starších stromů švestky domácí (stáří asi 30 roků). Dříve tyto stromy dávaly poměrně slušnou úrodu švestek, ale poslední roky nebyla úroda ani do buchet natož pak na slivovici. Přitom stromy každý rok krásně kvetou. Vloni jsem aplikoval ke konci kvetení postřik proti píďalce švestkové (CALYPSO 480 SC), ale bezúspěšně. Paradoxně na sousední zahradě na neošetřovaných stromech byla bohatá úroda. Můžete někdo poradit ? Děkuji.
Návštěvník


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků