Jabloň - málo kvete

Rady o pěstování jabloní, hrušní, mišpulí či oskeruší

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod StanislavKrejcar 1. 5. 2007 15:38

A ještě jedna věc,pokud je koruna přehoustlá,tak se stává,že si jabloň vystrčí květy jen na konce aby na ně upozornila včely.Jinak k Průsvitnému letnímu,je to sice výborný štrůdlák ale snad již se tolik nepěstuje,plně ho nahradí kvalitnější James Grives duble Red.Případně Julia.
StanislavKrejcar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Červík 1. 5. 2007 17:23

James Grives je dobrota, musím potvrdit. Co u nás chutí ..a teď mě opravte, pokud jsem to napsala špatně, zimní - nafialovělý Sparťan.
Raději kapku štěstí než bečku rumu. Diogenes
Červík
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod StanislavKrejcar 2. 5. 2007 20:50

Plně souhlasím a přidávám další ze starších zimních Zvonkové,z novějších Selena,Rubinstep.A ještě k starším letním Lobo,už ho asi málokdo pamatuje bylo to sice také štrůdl jablko jako všechny letní odrůdy,ale atraktivní svojí velikostí ,vůní a nakonec i chutí.
StanislavKrejcar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod StanislavKrejcar 9. 5. 2007 10:44

Ještě se vrátím k těm květům.Napadla mě také tato možnost,nic se neděje.Málokterá větvička nasazuje po celé délce větvičky.To co vidíte na fotografiích v časopisech když to není fotomontáž,tak je to ošetřováno odborníky(bez urážek),kteří vědí co tomu kterému druhu dát za živiny a jaký řez udělat aby byl poměr mezi listy a květy v rovnováze.Není o to jen hnojit,ale jsou hnojiva podporující vývoj listůa větví a nebo pro květení a plody.
StanislavKrejcar
Návštěvník

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků