Poraďte nejlepší profesionální firmu pro přestavbu zahrady

Možnosti projektování a vedení zahrady, japonské, bezúdržbové či anglické

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod host1 16. 6. 2006 19:00

Dobry den,
chci prestavet zahradu a potrebuji nejlepsi firmu.O penize mi nejde.Uz jsme se hodnekrat zklamali.
Chceme moderni zahradu se spoustou vychytavek namisto osazeni volnych ploch ruznymi keri a stromy.
Diky za tipy.
host1

Odeslat příspěvekod Martin H. 17. 6. 2006 10:53

Pěkný den, abych pravdu řekl, jsem trochu skeptický. Možná mě všechny firmy ukamenují. Ale úroveň české zahradní architektury je bídná. Tím nemyslím vzdělávání, neznám naše školy a nevím, jaké profesionály vypouštějí. Ale při pohledu na výkony firem v české krajině, a co hůř, stačí sledovat pořad Zahrada je hra, je tam dost nechutných a esteticky dost ubohých výtvorů. Doufám, že přijdete na tu nejlepší firmu, pak dejte určitě vědět!!! Budu ji propagovat!
Martin H.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod standys 4. 8. 2006 15:32

Jsem zastáncem toho, že je to na dobré komunikaci mezi architektem a zákazníkem. Jde o to, že zákazník by měl mít představu o tom, co by chtěl od zahrady čekat a co by si na zahradě představoval. Dobrý zahradní architekt by mu měl maximálně naslouchat a pak dle možností zahrady a společného úsilí dovést vše do zdárného konce. Samozřejmě záleží na znalostech a zkušenostech architekta. Určitě se těžko buduje zahrada, když Vám zákazník řekne, že neví co chce a že to nechá na vás a pak po skončení prací není spokojený. Vložte sem třeba fotografii zahrady a napište k ní své požadavky a přání. Třeba Vám sem nějaký zahradní architekt napíše, co by se stím dalo dělat a jaké by měl nápady. Pak si jen mezi nimi vyberete, který se vám bude zdát nejzdatnější a pozvete si ho k sobě na konzultaci. Tak hodně štěstí...
standys
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod wbgarden 7. 9. 2006 14:16

wbgarden
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod StanislavKrejcar 28. 2. 2007 21:26

Dovoluji si k tomu říci asi toto,vše záleží na lidech.Pokud si pozvete skutečného zahradního archytekta který se tvorbou moderních zahrad zabývá,tak by měla vzniknout mezi vámi oběma určitá tvůrčí komunikace.Pokud si myslíte,že Vám stačí říci chci moderní bezúdržbovou rekreační zahradu,tak je pak snadné po realizaci říci představoval jsemsi to jinak,a nadávat zahradníkům.Dnešní zahradní architekti disponují moderními počítačovými programy které dokáží simulovat vzhled zahrady za deset ,dvacet let ale to je pouhá teorie,praxe může se vyvynout úplně jinak.
StanislavKrejcar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod StanislavKrejcar 28. 2. 2007 21:30

Ale s tímto zklamáním se můžete setkat i třeba když si dovezete firmu třeba z Holandska.Je to v lidech a komunikaci mezi nimi.
StanislavKrejcar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kateřina Hradová 28. 2. 2007 22:17

Problém vidím trošku i v tom, že každému se líbí něco jiného. Pokud řeknete architektovi, že toužíte po moderní zahradě, a necháte to jen na něm, můžete být překvapeni.
Buď mile, protože se vám bude líbit jeho styl, jeho nápady, anebo také dost nemile - protože to nebude to, o čem jste snili.
Myslím, že je nutné, aby si člověk sám promyslel a zkonkretizoval své požadavky, díval se kolem sebe, co se mu líbí a co ne- a aby pak díky tomu dokázal lépe objasnit, co vlastně chce. Potom je spolupráce daleko kvalitnější.
Kateřina Hradová
Moderátorka
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod StanislavKrejcar 1. 3. 2007 08:11

Existuje také jedno řešení,pokud nemáte problém s financováním!Zadejte tuto práci přímo některému odbornému pracovišti,ať v Lednici nebo Průhonicích!!Jistě to i rádi uvítají jako možnost realizace výuky navrhování a provádění zahrad!!!
StanislavKrejcar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bell 3. 3. 2015 11:59

Máme dobrou zkušenost se http://www.zahradnictvi-kurim.cz/
Bell

Odeslat příspěvekod Marek 12 24. 5. 2015 20:15

Zdravím, jinak tady seženete velice spolehlivé a zajímavě věci do zahrady a domu. http://www.solarislights.cz/. Mám je na zahradě a fungují i v zimě.
Marek 12


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků