Nákup ovocných stromků: kdy a kde nejlépe na Moravě

Výhodné a zajímavé tipy na nákup do zahrady (ale také varování)

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod Tlumex 18. 4. 2006 12:39

:roll: Zbytecne se certis, vzdycky se najde jeden "odbornik" kerej je nejlepsi neuzasnejsi nejsikovnejsi! Me se moc libi ta snaha tu ja nejvic ocenuji!

Jinaxem dopadl tak ze stromky stejne maji mena ale nevedel sem co je co takze sem to napral do zeme a budu se modlit aby to co sem si myslel ze je jablon nebyla tresna mam ju u baraku :mrgreen:
S25->ME45->S65->CX65->M65 ->SE750i -> P1i -> Gigabyte gsmart S1205, Gigabyte 1345, Samsung galaxy duos, Samsung Core
Skoda 125L ->Opel OmegaB 2.0 16V GL-> Toyota Auris 1,6 LUNA
Opel te musi bavit :-)
A me uz nebavi :-D
Tlumex
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod czxtec 28. 1. 2007 10:07

na podzim jsem se byl podivat v arboretu v Kostelci, je to podnik CZU, krome pily tam maji i prodej, krasna krajina obzvlast na podzim,
vedle Jevan :-)

xtec
czxtec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Návštěvník 12. 2. 2007 20:19

Jsem z Jižní Moravy a sháním třešeň Reginu.Prozatím jsem ji našel na netu v Plzni a okolí Prahy (neposílají) ví někdo oněčem blíž.dík Drahoš.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kateřina Hradová 19. 2. 2007 15:03

Protože čas výbírání a nákupů ovocných stromků se blíží, připravili jsme pro vás článek, který shrnuje všechna základní pravidla, na která byste měli myslet dříve, než ho koupíte. Článek vyjde zítra, tak na něj mrkněte. :D
Kateřina Hradová
Moderátorka
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kateřina Hradová 19. 2. 2007 15:03

Mohu vědět, odkud jste přesně?
Kateřina Hradová
Moderátorka
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod StanislavKrejcar 20. 2. 2007 16:42

K tomu podivení se nad cenou třešně by jsem rád jen podotkl! Za tuto cenu nakupujete snad jen u zásilkových služeb Bekker nebo možná Starkl.Ti to sem snad vozí na kárce,že to mají tak drahé!Běžná cena je ale u našich školkařů kolem sta korun.A k tomu nakupování na jaře,nabízené stromky jsou převážně neprodané z podzimní nabídky které byly odborně založené a zazimované.V jarních měsících se prodávají hlavně broskve a meruňky,které jsou choulostivější na pokles teplot a při podzimním vysázení by nemusely dostatečně zakořenit a tím se připravit na přezimování.A co se týká zalívání,tak každá rostlina po zasazení nebo přesazení vyžaduje vydatné zalívaní,jednak aby se obnovila činnost kořenů tak i přitěsnila půda ke kořenům.
StanislavKrejcar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kateřina Hradová 28. 2. 2007 14:05

Mluvíte mi z duše, Starkl nebo Bakker asi opravdu vozí rostliny na kárce. :mrgreen: Když vidím ty ceny, mnohdy padám do mdlob. Taková srdcovka nádherná - za 229 Kč tři kusy - to je síla.
Kateřina Hradová
Moderátorka
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod StanislavKrejcar 17. 5. 2007 06:57

Vím,že teď dost zájemců naprdnu.Ale pokud jste líní zajít si do ovocné školky nebo zahradnictví pro kvalitní sazenice a i poradu co a jak tak nakupujte v super a hyper.Je to věc každého.V těchto obchodech jsou jen prodavači a málokde odborníci,nemůžeme se ani divit při šíři nabízeného zboží.Bohužel už neplatí v obchodě "nakupujte u odborníků".A asi toto těm zahraničním společnostem vůbec nevadí.
StanislavKrejcar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vyslouzil 31. 10. 2007 21:40

V Brně rostou bez problémů všechny třešně.|I v Žabinách.
Je úplně jedno, jestli se stromky koupí na Vysočině nebo jinde. Důležitá je podnož a odrůda. Nejlepší výměr má Agro v Komárově (bývalé JZD kousek od Makra , i když kultura prodeje není nic moc.
vyslouzil
Návštěvník

Odeslat příspěvekod HanaT 17. 3. 2008 16:04

StanislavKrejcar píše:Vím,že teď dost zájemců naprdnu.Ale pokud jste líní zajít si do ovocné školky nebo zahradnictví pro kvalitní sazenice a i poradu co a jak tak nakupujte v super a hyper.Je to věc každého.V těchto obchodech jsou jen prodavači a málokde odborníci,nemůžeme se ani divit při šíři nabízeného zboží.Bohužel už neplatí v obchodě "nakupujte u odborníků".A asi toto těm zahraničním společnostem vůbec nevadí.h/quote]

chtěla bych navázat na vaše téma a podělit se o příspěvek z rádia Brno,kde byla rada,kde jak poznáte dobrý obchod s odborníky.
Bylo řečeno: když přijdete do zahradnictví zeptejte se na nějakou věc /třeba co a jak pěstovat i když to znáte/prodávajícího,pokud vám nebude schopen odpovědět,nebo vás bude krmit jen jeho chytračením,otočte se a nic nekupujte.
To nebylo myšleno na supermarkety tam se dobré rady asi nikdy nedočkáte.
HanaT
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Návštěvník 16. 3. 2015 09:15

My už léte jezdíme do http://www.zahradnictvi-kurim.cz/ , vždy jsme spokojení, perzonál je moc ochotný a je tu vše na co si vzpomenete.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod #Janko 30. 10. 2015 12:10

Ovocné stromky jsou velice dobrá věc :) Máte z nich ovoce :) Jsem z Česka ale bydlím v Bangladéši mám zájem o 15 hektarů třešní a 11 hektarů citrónovníků. Prodáváte je ? Jestli ano tak mi napište :) Děkuji za vyřízení :-* #Janko #Silver #No #Penta #RIP #Stromky
#Janko

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků