Mikado Gold: hodně zvláštní pokojovka

Tipy a rady o našich spolubydlících

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 8. 1. 2006 22:49

Všimli jste si, že IKEA prodává velmi zajímavé pokojové květiny? Nedávno jsme si tam koupili domácí bambus a dnes jsme objevili Mikado Gold (Syngonanthus Chrysanthus).

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Je to hodně zvláštní kytka, však ji vidíte na obrázcích. Z trsu tenkých listů míří vysoko vzhůru tenké stonky zakončené drobnými květy.

Máte s Mikadem nějaké zkušenosti. Co dělat, aby přežilo?
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nadšenec 9. 1. 2006 09:45

Hezký den, Ikea je velmi rozumný podnik, nebo spíše dobře ví, co dělá. Prodává v zásadě nenáročné a efektní druhy pokojovek. Kápl jste na jednu z velmi nenáročných rostlin. Přesto však dávejte pozor na sucho. To přímo nesnáší. Miluje rosení a hlavně nikdy nesmí přeschnout půda. Raději ji nechejte občas stát ve vodě. Je to totiž bahenní rostlina. Má ráda i sluníčko, nikdy však úpal. Tak jestli vám na tom okně praží slunce, moc se jí to líbit nebude. Jinak vydrží i v koupelně, kde moc světla není. :) A květy jsou něco jako slaměnky. Časem odkvetou a můžete je ostříhat.
Nadšenec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod standys 28. 12. 2006 15:36

taky jsem po ní koukal a manželka jí chtěla. Tak až příště do ikea pojedeme, udělám ženě radost. Já na pokojovky sice moc nejsem, ale žena ano
standys
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 28. 4. 2007 09:08

no opravdu hezká kytka :) v Ikea jich mají plno, to se musí uznat a dá se tam vybrat
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ottova 27. 5. 2007 22:14

Mikádo patří k poměrně novým rostlinám na trhu. Loni v létě jsme ho představovali v článku "Nové pokojové rostliny dobývají český trh", pokud byste se chtěli něco málo o této jihoamerické rostlince dozvědět. Tady je "výcuc" o pěstování:
Vyžaduje světlé, ale polostinné stanoviště s teplotami okolo 20°C a dobře prohnojený substrát. Zem by měla být stále vlhká. Zaléváme spodní zálivkou do misky do výšky 1-3 cm podle velikosti rostliny. Můžeme ji postavit také na oblázky nasypané do misky s vodou. Přihnojujeme tekutým hnojivem.
Zdravím Z.Ottová (AZ)
ottova
Návštěvník


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků