Minulý rok mi manželka koupila nějaké chilli papričky v květináči. Strašně jsem si je zamiloval, odložil několik (hodně) semínek a letos jsem si je asi tak na konci února až v březnu vysadil a vypěstoval. Teď mi už začínají odkvétat a rostou malinké papričky. Počítám, že do měsíce bude první sklizeň. Nevím co to je za odrůdu, bylo to docela levné, pálivé jsou (na mě) tak průměrně. Ačkoliv mi začínají rodit, měl jsem s nimi starosti se zálivkou, žloutnutím listů a hnojením. Nebylo to zrovna snadné si je vypěstovat, ale z hlediska teploty okolí jsem se nijak zvlášť o ně nestaral. Asi měsíc a půl je mám venku na balkoně.
Dnes jsem koukal na papričky habanero chocolate a white (silně pálivé, cca 200 tisíc SHU) a Bhut Jolokia (cca 1M SHU). Rád bych si koupil semínka a vypěstoval, bohužel s tím nemám žádnou zkušenost, ale podle popisu jsou celkem vysoké (od půl metru až metru) a vyžadují regulovanou teplotu od 25 do 30 stupňů, čehož se trošku děsím, protože na to nemám žádné prostředky.
Máte někdo zkušenosti s pěstováním těchto papriček? Podělte se prosím, ať vím, na co se mám připravit.
Je možné je pěstovat v interiéru i přes zimu?
Děkuji