Jak na krtky?

Debata o houbových, rostlinných i hmyzích škůdcích na zahradě

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod Fidych 5. 5. 2016 19:31

Letos nemáme s krtky vůbec problém: před několika lety všechny louky pod lesem, kde na samotě bydlíme, přeměnili na stavební parcely. A začalo se s budováním sítí - nejdříve elektřina, to se ještě sem tam krtek objevil, ale jak začalo na podzim velké bagrování kanalizace a vody, nezůstal kámen na kameni (kolem nás jsou zhruba 4 ha pozemků). Patrně posledního krtčího zbloudilce chytla před třemi týdny kočka... Takže nemáme krtky, zato kolem dokola hromady a výkopy, k tomu vidinu 72 domů, tedy parcel nalepených těsně na naši zahradu ze tří stran.
Věříte mi, že bych to vyměnila za ty krtky? :hm
Fidych
Zahradník

Odeslat příspěvekod TerezaTerka 10. 5. 2016 11:43

Ahoj,mám zahradu,kolem které jsou další sousední pozemečky,celkem 5 sousedů se zahradou.Krtka vyháním ovečkama,stačí je tam zjara,jak začne tráva více růst,dát a jak neustále pochodují je krtek pryč.Letos ale přijel střihač později a zeleninová zahrada je jeden velký krtinec,takže ovce opravdu fungují.
Úspěšný boj s krtkem :-D
TerezaTerka

Odeslat příspěvekod DynnochkaBok 6. 12. 2017 00:35

Ten filtr to tak ogolnie smieszny jest. Troche slaby jak na ten litraz

telefonotapatalkniete
DynnochkaBok

Odeslat příspěvekod Radkos 12. 12. 2017 10:08

Nám se na krtky nejvíc osvědčil gel od stoppestu. Je fakt účinný. Nakládá se s ním tak, že motykou kopnete do krtiny k sobě dokud neuvidíte díru. Do té díry pak vytlačíte gel 5-10 cm a převrátíte hlínu zpět. Hlínu převrátit tak, aby ta co byla dole u díry, byla zase dole na díře a ta co byla nahoře, byla zase nahoře. Pokud to uděláte špatně a dáte hlínu, co byla nahoře dolů, krtek muže cítit pach kočky, psa atd a už tou dírou nepujde a udělá si krtinu vedle novou :ú NEŽÁDOUCÍ! Nesmíte se ani šťourat v díře klackem a zvětšovat ji, aby krtek necítil pach člověka. Po aplikaci ničím nezakrývat díru, vytváří to průvan a krtek tama už nepujde. Jakmile se vedle udělá nový krtinec tak byla špatná aplikace. Ale tím, že krtek umírá v rozmezí 1-10dní, může se udělat krtinců víc i tak, pak aplikujeme gel do každé druhé krtiny. Takže nezoufat a bojovat :)
Radkos

Odeslat příspěvekod Leník 22. 12. 2017 20:11

Dobrý den, tohle by vůbec nebylo špatné zkusit. Říkáte, že tento přípravek se vám osvědčil, ano? A mohu se ještě zeptat... Není ten gel nebezpečný pro psy? Ten náš jezevčík je někdy horší, než krtci :D Děkuji za radu...
Leník

Odeslat příspěvekod Simonidis2 29. 1. 2018 18:43

Dobrý den, pokud se budeme bavit o tomto gelu http://www.stoppest.cz/redukce-hlodavcu ... rsal-230g/, tak můžete být klidný, ten nebezpečný není. Gel obsahuje látku na ochranu člověka, což je vysoce hořká chuť, aby se dítěti mohlo něco stát musel by sníst 2 celé tuby, pes 3 celé tuby atd… požití trochy gelu člověkem, okamžitě vyvolává zvracení, ož způsobuje vysoce hořká chut. Takže produkt není člověku nebezpečný!
Simonidis2

Odeslat příspěvekod Leník 27. 2. 2018 11:38

Moc děkuji za vysvětlení. Jen mám ještě dotaz... Na vyhubení jakého množství hlodavců postačí jedno balení gelu?
Leník

Odeslat příspěvekod Návštěvník 9. 4. 2018 09:27

Leníku, k tomu, jaké množství gelu potřebuješ, bych tě asi odkázal přímo na prodejce, který ti dokáže poradit asi nejlépe. Sám jsem s ním spousty věcí konzultoval a vždycky mi velmi ochotně poradil... http://www.stoppest.cz/redukce-hlodavcu ... rsal-230g/
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fany1000 11. 4. 2018 10:03

Jednoduche a konečné řešení na krtky ***reklama odstraneno***
Fany1000

Odeslat příspěvekod Kaby 757 15. 4. 2018 08:50

Ze začátku se to zdálo jako marný boj: u solárního plašiče si udělal krtinu, karbid vápníku ho popohnal jen o kousek dál a na trubkovou past byl příliš tlustý. Zabrala až klešťová past(v marketech prodávaná jako past na hryzce) a trocha trpělivosti s umisťováním do spojovací cesty mezi nové krtiny. Tři "černí migranti" odešli do krtčího nebe a na zahrádce je zase dobře.
Kaby 757

Odeslat příspěvekod Pepa Kos 16. 4. 2018 12:20

Doporučil bych určitě expanzní likvidátor hryzců a krtků. Koupíte zde: http://www.kentaurzbrane.cz/expanzni-li ... -model-w2/
Je to na slepé patrony 9x17mm. Krtkovi nepomůže ani to, že před sebou hrne hlínu.
Pepa Kos

Odeslat příspěvekod sona.koutna8 3. 5. 2018 12:21

No, tak tenhle způsob neznám. Ovšem zkusil jsem opravdu hodně způsobů a pokusů, jak se jich zbavit. Nakonec se mi teda osvědčil stoppest gel http://www.stoppest.cz/redukce-hlodavcu ... rsal-230g/ Ten mi přijde jako nejspolehlivější!
sona.koutna8

Odeslat příspěvekod Marciannka 31. 5. 2018 13:43

Dobrý den Sono, já jsem o tomto gelu četla hodně zajímavých recenzí... Hodně ale lidi upozornují na to, že je třeba dbát na správné užití. Máte s tím zkušenosti i v tomto smeru?
Marciannka

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků