Poradíte do začátku?

Možnosti projektování a vedení zahrady, japonské, bezúdržbové či anglické

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod fousekkk 7. 2. 2011 20:02

Dobrý den!
POřídil jsem si RD svelikou zahradou cca 3000m2 a chtěl bych zde založit zahradu jen mám problém s řešením zahrady je zde vysoká hladina spodní vody ( po 30 cm se již oběvuje voda) zahrada se bude odvodňovat . Mám zde více problémů .Hlavní problémy jsou : Spodní voda , méně světla , zahrada neudržována asi 30 let ( ani nesekána) , zarostlé místy lopuchy , potok přez zahradu i kolem zahrady..
Potřeboval bych zde udělat okrasnou zahradu + také nějakou užitkovou .
Představy by byly ale co by mě hlavně zajímalo co si úbec mohu dovolit k této zahradě a jak na ni aniž bych ji nějak zničil .
:hm Je možné aby mi někdo poradil co a jak do začátku? Jak zhradu situovat , kde založit kompost , kde zahradu určit k relaxaci a kde užitkovou .. A mnohé jiné věci .
Je mi 24 let a práce se nebojím jen finance jsou pro mě již trošku problém .Nejsem ten typ mladíka že beton je nejlepší zahrada :pozor . Mám rád stromy a křoviny (zelené věci ). Okrasné květiny a takové ty jiné barevné věci mi moc nevoní ale určitě to zde chci mít pro přítelkyni .
Všem vám předem děkuji za jakoukoli radu !!!
S pozdravem Petr Hainz
fousekkk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hejjar 8. 2. 2011 16:12

Asi jsme mněli něco podobného, do začátku můžu akorát poradit jen sekat a sekat a pomalu se nechat unášet představami co asi a kde asi, zatím bych začla tím kompostem, někde v rohu, kde nebude rušit, pořádnou ohradou s jednou vyjímatelnou stranou a v polovině přehradit (ať se dobře dá přehodit) Zelené masy bude dost z 3000m2, máme 5000m2, tak vím o čem mluvím. Ten potok je zlato, při dnešní ceně vody, bude třeba hodně zalívat až to bude osázeno a koukat po podobných zahradách a nechat se inspirovat co z toho můžu použít, třeba jezírko a představit si jak to bude vypadat za 5 let, atd atd
hejjar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod morgan41 25. 10. 2016 15:09

Dobrý den,

jako nováček zde víceméně čtu ale řeším stejný problém jako můj kolega nademnou.
Vlastním Kousek zeleného a rád bych vybudoval kousek místa k odpočinku. Záměrem je
co možná nejvíce respektovat přírodu kolem a splynout s okolím. Místo plotu bych chtěl použít bud jedli kavkazskou nebo smrk ztepilý a vše osázet tak aby místo vyžadovalo muj zásah maximálně 1x za měsíc. Existuje prosím taková cesta? Nepředpokládám tam pěstovaní zeleniny . Jde o pozemek za městem z divokou zvěří kolem.
morgan41
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků