Jak hnojíme orchideje: sledujte experiment

Diskuze na téma domácího pěstování orchidejí

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod luuc 28. 7. 2015 09:37

Orchidej mam na okne v koupelne, nehnojim nikdy nicim. Zalevam obcas, hodne malo casto (tak jednou za 14 dni) primo ze sprchy studenou vodou do kvetniku a na listy. Zadne namaceni nedelam. Okno je primo nad vanou, takze orchidej ma primou davku vodnich par ze sprchovani kazdy den. Na druhou stranu okno je na ni stale otevrene, i kdyz je venku zima (nad 0). Orchidej nadherne kvete, letos uz podruhe, ted na 2 stopkach. Kvety jsou obrovske. Myslim ze to s tou peci prehanite:)
Obrázek Obrázek
luuc

Odeslat příspěvekod vaaz 28. 7. 2015 23:57

Ono jde také o to, v čem ji pěstujeme - mám na mysli substrát. Pokud jde o čistou borovou kůru. jako používám já, a ještě bez té povrchové vrstvy, kde jsou řasy, bakterie, spory plísní, prach a vím já co všechno ještě, tak je třeba přece jen jednou za čas jí dát trochu živin, protože i v tom pralese ji obbčas nějký pták po..., nebo tam k ní spadne list, který zahnívá a uvolní něco k životu. Ale potvrzzuji, nic nepřehánět
vaaz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drzroman 29. 7. 2015 17:13

víc než 95% kytek mám navázaných,zálivka dešťovkou bez hnojiva.živiny,jen to co upadne z jiných a zůstyne tam viset(list,květ),neotrhávám ani suché květy,nechávám spadnout
http://drroman2.galerie.cz/4661207-orchideje
http://drroman3.galerie.cz/
http://drroman.rajce.idnes.cz/
http://storczykiwiki.forumotion.com/forum.htm
drzroman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Katuska 30. 10. 2015 13:03

Ahoj všetci, ja som živý príklad nehnojenia orchideí. Pestujem miniatúry a nepresádzam, nehnojím. Žiadna z nich nikdy /u mňa/ nevidela hnojivo. Kvitnú stále, jedna za druhou. Takže asi keď už hnojiť, tak úplne minimálnou dávkou.
Katuska

Odeslat příspěvekod rajsa 1. 11. 2015 09:17

Mám phaly asi 6 let a nehnojila jsem. Přesto pěkně kvetou. Poslední dva roky jsem jakoby ;-) měla výčitky, že je trápím, tak jsem jim 2x v roce přidala do vody při namáčení hnojivo. Ale nevím či jim to prospělo, nebo ne, kvetou pořád stejně a listy taky přirůstají.
rajsa
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Návštěvník 2. 11. 2017 18:13

Dobrý den, orchideje pěstuji cca tři roky, ještě jsem nehnojila, ale stále kvetou, navíc přirůstají nové stonky, takže někde mám i pět. Co my jediné přijde, že by potřebovaly přesadit, některé mají hodně moc vzdušných kořenů ven, ale bojím se, abych je nezničila:(.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rajsa 3. 11. 2017 10:43

Při troše opatrnosti je nezničíš. Když vyklopíš rostlinu, tak tam určitě najdeš spoustu odumřelých kořenů a ty nové tam opatrně místo nich dej a zasyp novým substrátem-kůrou...
rajsa
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Klivie 14. 11. 2017 21:25

Namoč kořeny na chvíli do vody, aby změkly a pak Ti půjdou líp do květináče.
Jana
orchideje moje radost
Klivie
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod GrahamWag 6. 3. 2018 11:07

Tak koukam damy, ze jste si postezovali co? A neni to take mnohdy tak, ze tech pozadavku byva presprilis? A co Vy? Jak jste na tom? Take Vas 365 dni v roce boli hlava? No radustky se preci daji delat i mimo MDZ a oboustrane. Ja tedy na zenu nezapominam lec kytku ji nedavam. Vite nez jsem zacal, tak se ji libily orchideje, kdyz jsem je mel, tak to byly frezie, no co bych pro ni neudelal, cast skleniku byla osazena freziemi v te chvili se ji zacaly libit gerbery, takze dalsi rok jsem tam mel i gerbery ale ty mrchy jsou magnet na molici, tak jely na kompost. Od te doby chce radsi neco na zub. No reknete, co by clovek pro chotinku neudelal, ze?
GrahamWag

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků