škůdci na popínavých růžích

Debata o houbových, rostlinných i hmyzích škůdcích na zahradě

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod Maaraa 24. 6. 2010 21:48

Dobrý den,
dostali jsme darem popínavé růže,které máme na zahradě ve velkém květináči. Bohužel na spodní straně listů jsou takové žlutozelené potvůrky, cca 2mm, listy jsou zvadlé, okraje do hněda... (foto).
DSC01612_2.jpg

DSC01613_2.jpg

Nevíte o co se jedná a jakým přípravkem se toho bezpečně zbavit?...

Dále jsem se chtěl zeptat, kdy budou mít květy, žádné pupeny nemají, takže asi příští rok?? Děkuji.
Mara
Maaraa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 24. 6. 2010 23:35

Použijte Mospilan podle návodu. Kombinace pnoucí růže a květináč - no, může to fungovat. Ale zasazení do země by bylo mnohem lepší.
T.Sedláček: "A pak zjistíte, že hlad je psychická záležitost, že jde jen o to překonat ten zvyk, že pusa chce neustále žvýkat něco tuhého."
To bych chtěl poznat...
kejki3
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Moravanda 25. 6. 2010 06:47

Dobré ráno.
My sice nemáme popínavé růže, ale taky bych prosila o radu. Máme u růžiček takový ošklivý listy Obrázek Obrázek poradí nám někdo co to je a co se s tím dá dělat ? Když se na ten lístek podívá proti světlu tak jsou ty fleky průsvitný.Děkuji.
Omlouvám se za kvalitu fotek :-[
Moravanda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Klivie 25. 6. 2010 20:00

Moravandi já nic takového zatím na růžích nemám, ale koukla jsem se Ti do chytré knihy a měla by to být PILATKA LISTOVÁ. Postřiky jsou na to tyhle: TALSTAR 10 EC, KARATE 2.5 EC, SUMITHION 50 EC, ZOLONE 35 EC či WP. Snad Ti to pomůže.
Jana
orchideje moje radost
Klivie
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Moravanda 25. 6. 2010 20:06

Děkuji moc za radu ;-)
Moravanda
Návštěvník