Já ho koupil ještě větší balení, vyjde to levněji, a pořád menší balení, než Daniel. Zkus se poptat, třeba se s někým podělíš. Ona ta piksla Vanishe stojí taky dost a může to otrávit kočku, nebo psa.
T.Sedláček: "A pak zjistíte, že hlad je psychická záležitost, že jde jen o to překonat ten zvyk, že pusa chce neustále žvýkat něco tuhého." To bych chtěl poznat...
Tak u nás (Brno plus Moravský kras) už taky víme, jak vypadá invaze plzáků. Kdo nezažil, nedovede si představit. Sbíráme, ale to nic neřeší. Chtělo by to nějaké univerzálnější řešení - ty potvory přilézají z polí, luk atd. Kolik jich je na chodnících! A lezou i po domech!
Však se jim letos daří, mají podmínky jako málokterý rok. Kam člověk šlápne, všude slimáci a hlemýždi. U nás taky lezou po zdech, po kmenech stromů, hlemýždi se dostali i do sklepa a lezou po uhlí. Pořád jsem si myslela, že je zvládneme, ale boj není vyrovnaný. A že jsou při chuti - neobstojí ani truhlíky na oknech, ožerou všechno
T.Sedláček: "A pak zjistíte, že hlad je psychická záležitost, že jde jen o to překonat ten zvyk, že pusa chce neustále žvýkat něco tuhého." To bych chtěl poznat...
U nás zatím nejsou, zahrada za domy taky sousedí s polem a remízkami, ale je tu sucho. Proto mi připadá jako uplná záhada jak je může mít sousedka ve sklepě, a nikde jinde. Dneska si koupila jed a říkala že hned našla 3 mrtvé jen kousek od návnady. Já nacházím jen ojediněle ty malinkaté,zrovna dneska jsem plela semenáčky amek a pod jedním kelímkem byli dva malincí
-- 7. 9. 2010 23:11 --
jo a ty kačeny - nevím jestli je to dobře jím je dávat. Někde jsem četla že přenáší tasemnici.Kače jsem měla ještě loni poslední hejno(80 kusů jsem za rok zabíjela)ale dávala jsem jim šneky - ty velké jsem rozšlápla. To měli rádi i slípky je braly.Ty šneky tu skoro už není vidět tak pečlivě jsem je zlikvidovala