Indiánská borůvka

O pěstování jahod, malin, rybízu a dalších druhů ovoce

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod ra.cermak 2. 11. 2008 18:53

Má někdo zkušennosti s Indiánskou borůvkou ? dík
ra.cermak

Odeslat příspěvekod kejki3 2. 11. 2008 19:54

Nějaký latinský název by nebyl?
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ra.cermak 2. 11. 2008 21:03

Ne latinskej název nemám vyhodil jsem obal měl by to být kříženec kanadské a čukotské borůvky,sazenice mně stála 170 kč .Má prej to nejlepší z obou rostlin nějaká novinka na trhu.
ra.cermak

Odeslat příspěvekod kejki3 2. 11. 2008 21:32

Těžko mít zkušenosti s novinkou, to budete asi první.
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ra.cermak 5. 11. 2008 18:25

Tak jsem zjistil ten název té indiánské borůvky je to od firmy JURAL s.r.o drobné ovoce AMELANCHIER a název tam je Saskato-onberry tak když by někdo měl ty zkušennosti tak předem dík i když to má bejt novinka .
ra.cermak
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Daniel Bozner 5. 11. 2008 21:37

Amelanchier je muchovník takže chuť bude podobná černému jeřábu(aronii černé) Z borůvkou to nemá mnoho společného. Amelanchier je jádrovina - příbuzný jeřábu,hlohu ,hrušni,jabloni. Výhoda je že nemusí mít kyselou zem jako borůvky.
Samsung Galaxy Note
Daniel Bozner
Moderátor

Odeslat příspěvekod HanaT 5. 11. 2008 22:08

zkoušela jsem to zavařovat a nějak jsem s tím neuspěla :hm
HanaT
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ra.cermak 6. 11. 2008 18:38

Děkuji za odpovědi a to jako zavařené není dobré nebo i syrové ? nebo jsem zase vyhodil peníze? Už jednou jsem koupil Nektarinku a pořád mám jen chlupaté broskve .
ra.cermak
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 6. 11. 2008 20:05

To jsou takové věci, kde má každý jiný názor. Já bych nepozřel černý rybíz nebo jostu a spoustě lidí to chutná. A podobně jsou na tom oskeruše, jeřabiny, spatiphylum a další. Černá jeřabina by u nás uspěla, ale bohužel uschla.
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Daniel Bozner 6. 11. 2008 20:38

Já jostu miluju ale černý rybíz ne. Černý jeřáb jím spíš ze srandy u nás na sídlišti. Kolemjdoucí si vždy myslí že je jedovatý a už mě považují za mrtvého. Ale chuť nic moc, špatně se polyká 8-P .
Samsung Galaxy Note
Daniel Bozner
Moderátor

Odeslat příspěvekod Návštěvník 7. 12. 2008 14:32

Se zavařeným muchovníkem nemám zkušenost, zmrazila jsem ho a na koláč ve spojení s něčím pikantnějším je dobrý - na př. kyselé jablko, angrešt nebo rybzr. Jinak je trochu fádní.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ra.cermak 7. 12. 2008 15:06

No já jsem zvědavej jest li z toho něco vyroste vy ten muchovník máte doma???, :kuk:
ra.cermak
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Návštěvník 7. 12. 2008 18:31

Koupený loni, letos asi 1/2 kg plodů - chránit před ptáky - vypadá jako něco mezi borůvkou a něčím málo výrazným, žádný zázrak. Je jich několik druhů, ale nevím, co mám. V zahradnictví mi ukázali jejich asi 2 m vysoký, s řezem podle nich nejsou problémy. Já ho považuji ho spíš ta okrasný druh než za ovoce.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ra.cermak 7. 12. 2008 19:30

Děkuji za odpověď já ho sadil letos na podzim :-!
ra.cermak
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod StanislavKrejcar 15. 12. 2008 16:07

Na vše si člověk musí zvyknout.Je dobré,že je člověk zvědaví a stále hledá něco nevšedního.Ale chci upozornit,je dobré se spíš orientovat na latinské názvy,mnozí prodejci v rámci prodejnosti vymýšlejí různé atraktivní názvy,a tím i částečně "klamou" kupující.Je ale málo plodů stejně identických chuťově jako původní český název.Josta je náš kříženec,který je u mnohých úspěšný,Aronie je objevem a šlechtitelským počinem Mičurina.
StanislavKrejcar
Návštěvník

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník