Jak využíváte estragon?

O pěstování jahod, malin, rybízu a dalších druhů ovoce

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod Martik69 13. 5. 2007 19:03

Jaké máte recepty na využití estragonu?
Martik69
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petra Nachtmanová 20. 5. 2007 16:49

Estragonové máslo

Omyjte několik listů estragonu, nechte je okapat a v misce je rozmělněte společně s měkkým máslem. Nakonec vše propasírujte přes síto.
Petra Nachtmanová
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petra Nachtmanová 20. 5. 2007 16:49

Kuře na estragonové omáčce

Potřebujete čerstvý estragon, 200 g smetany, 2 lžíce hořčice, černý pepř, sůl, kuřecí kousky, předem uvařené nebo osmažené

Omáčku si připravíte na pánvi, kam vlijete smetanu a mícháte ji dokud se nebude vařit. Poté přidejte hořčici, dvě lžíce nasekaného estragonu a sůl podle chuti. Uvařte a poté přidejte pepř. Snižte oheň na minimum a nechte pět minut povařit. Pak přidejte do omáčky kuřecí kousky a povařte dalších pět minut. Kuřecí kousky vyndáme z omáčky a podáváme s uvařenými bramborami, které pokapeme troškou estragonové omáčky.
Petra Nachtmanová
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidych 27. 6. 2007 22:26

Estragonový ocet do marinád, salátů a zálivek:
čerstvý estragon vložte do lahví a zalijte teplým jablečným, nebo vinným octem. Nechte v uzavřené lahvi na světle dva týdny louhovat, pak přeceďte a přidejte do čisté lahve čerstvou snítku estragonu (spíš pro poznání, jaký druh octa to je).
Labužníci a ti, kteří mají rádi česnek, přidají do octa kousky česneku a po dvou dnech je nahradí dvěma čerstvými stroužky, které se louhují celé dva týdny .
Stejně tak si můžete připravit estragonový olej, s použitím jako předešlý ocet, navíc se olej používá také k přípravě masa a dušení zeleniny.
Fidych
Zahradník

Odeslat příspěvekod ottova 30. 6. 2007 16:14

Bylinková omeleta

6 vajec, hrst bylinek - estragon, petrželka a pažitka, 50 - 100 g strouhaného sýra (dle libosti), 1 lžíce koňaku, sů, pepř, máslo na smažení

Vejce osolíme a rozšleháme, přidáme koňak, pepř a ještě prošleháme, aby se ingredience s vejci dobře promísily. Z připravené směsi můžeme udělat buď jednu velkou nebo více malých omelet, záleží jakou máme k dispozici pánev ;o)
Na pánvi rozpustíme máslo a když je rozpálené vlijeme na pánev vaječnou směs. Omeletu můžeme osmažit po jedné či obou stranách, záleží na chuti.
Přendáme na talíř a posypeme strouhaným sýrem. Sýr také můžeme vmíchat už do vajec. Jen se nám bude trochu táhnout po pánvi.
ottova
Návštěvník


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků