Domáce hroznové víno

Pěstujete si vlastní hrozny?

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod Rudd 7. 11. 2008 14:51

Mali sme pomerne dobrú úrodu tmavého hrozna v pridomovej záhradke (aj keď v skutočnosti nebolo prvotriednej kvality) ale je dobré, aromatické a sladké. Skonzumovať ho nestačíme a teda chceli by sme z prebytku urobiť pokiaľ možno dobré domáce červené víno. Lis na hrozno nemáme, spoliehame sa len na "ručnú" prácu. Prosím vás, napíšte sem dobrý recept na prípravu domáceho červeného hroznového vína, pokiaľ možno bez nárokov na špeciálne technické pomôcky pri jeho príprave. Počítame, že by toho mohlo byť tak do dvoch 50 l sklenených demižónov ... (?), ale to vlastne len tak odhadujeme.
Vopred ďakujeme !
Rudd
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rud 10. 11. 2008 09:00

Ďakujem,
pozrite si trebárs http://www.vina.szm.sk/hrozno
našiel som to dodatočne,
ale vlastne som chcel aj tak vedieť aj vaše osobné skúsenosti a rady ...
Rud

Odeslat příspěvekod kejki3 10. 11. 2008 19:26

Asi zdejší návštěvníci nedělají víno. :hmm
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kateřina Hradová 11. 11. 2008 13:29

Domácí víno dělám pampeliškové, ale z révy ne. Nicméně se vám třeba bude hodit tento odkaz:
http://wiki.winstonskids.net/doku.php?i ... ry_a_stavy
Kateřina Hradová
Moderátorka
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod HanaT 11. 11. 2008 20:49

jak to chutná?
HanaT
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod taszkor@centrum.cz 25. 11. 2008 20:15

Domací víno z červených hroznů bez použíti lisu jsem dělal tak,že odstopkování jsem provedl ručně.Následně místo lisování jsem pomocí ruční vrtačky a kulatiny ve tvaru T rozdrtil hrozny.Byly rozdrceny jen tak,aby praskla slupka.Takto upravené hrozno jsem nalil do 50 l demižonu a přidal kvasinky.Po cca 20 dnech bylo vino stočeno(bez slupek a ostatního kalu)do nového demižonu a ponecháno na dokvašení a vyzrání.
taszkor@centrum.cz

Odeslat příspěvekod Rudd 1. 12. 2008 20:56

Ďakujem taszkor, naše víno sme nakoniec pripravili a "naložili" podobne. Teraz si veselo buble
a tešíme sa na výsledok. Chcel som vedieť, či pridávate a koľko cukor, a pod. My sme ho dali
od-oka podobne ako u receptov na domáce víno z iných produktov, napr. čiernych ríbezlí.
Mám obavy o to, aká bude chuť, aby nebolo moc skladké ani kyslé, ale podľa možnosti tak akurát ... Vlastná cukornatosť bola údajne len okolo 14, i keď mne osobne sa zdalo dobré sladké.
Uvidíme ...
Rudd
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Návštěvník 2. 12. 2008 15:40

Tento rok jsem víno nedělal,bylo málo hroznů.Minulým rokem jsem dál do 50l demižónu 1,5 kg cukru.Víno bylo suché.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod StanislavKrejcar 10. 12. 2008 19:14

Návod na výrobu domácího vinného vína je občas v každém hobby časopise,dělám cca 25 litrů,více nemá pro nás cenu.Ale když jsem začínal tak jsem nahradil Lis obyčejným čistým pytlem do kterého jsem hrozno vložil a kroucením jsem též šťávu vylisoval,bylo to levné ale namáhavé a časově i náročné.Jinak na netu je celkem výborně popsána výroba domácího vína jak vinného tak ovocného.tuším www.domácí víno(domácí ovocné víno).
StanislavKrejcar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Návštěvník 11. 10. 2017 12:10

Rud píše:Ďakujem,
pozrite si trebárs http://www.vina.szm.sk/hrozno
našiel som to dodatočne,
ale vlastne som chcel aj tak vedieť aj vaše osobné skúsenosti a rady ...
Návštěvník


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník