Určitě by sáčky pomohly, ale kdo to bude pečlivě balit Už natahování sítí mně dohání k slzám, když se všude zachytávají oka, a po žebříku nahoru a dolů lezu snad stokrát, než se zakryje celá plocha. Máme sice jen garáž porostlou ze tří stran, ale i tak je to zábava
Dobrý den chci se zeptat pred dvěma dny sem zasadil 2 vypěstované řízky z révy vinné které byli uz zapěstované ve dně pet lahve a uz mají asi dva vyhonky s listy.jak mam ted postupovat?,kul sem zatloukl vedle neho do země i když sem ten řizek zasadil ponekud sikměji nez bývá na obrázku a mozna i o nejaky cm dále od kůlu.Nevím jaká je to odrůda mám to na jižni strane asi 1 metr ode zdi rodineho domu.Diky moc za rady hledám tady na netu cokoliv ale nejaky stranky jen o víně s podrobnostmi o všem sem nenašel.Asi bude potřeba zakoupit knihu že?Předem moc díky za rady hlavně ty užitečne ahoj Alda
Myslím, že by Vám dobře posloužila tato kniha: http://www.grada.cz/katalog/kniha/pestu ... vu-vinnou/ - není drahá a dá se přes internet objednat na dobírku. V jednotlivých kapitolách je všechno potřebné. Ať se vám pěstování daří
Knihy mám na všechno možné, ono se hodí občas kouknout do chytrých řádků. Ta druhá publikace, kterou zmiňujete, není špatná, ale zdála se mi dost drahá
Dobry den, hladám akukolvek informaciu, aké skodliviny obsahuje hrozno zo samorodakov (neviem ako sa to povie po cesky, jedna sa o priamorodiace hybridy). Nezaujima ma víno zo samorodakov, len ci je mozne ich konzumovat vo velkom a vyrabat doma stavu. dakujem za kazdu odpoved Daniela
Keiki má pravdu.Jakýkoli hybrid nejen vinný nemá za úkol šířit škodliviny ale potlačovat negativa jednotlivých již pěstovaných odrůd!Ale pozor,u HYBRIDŮ není zaručeno zachování výhod získaných u hybridu.Kvalita není jistá,ale tím není myšleno závadné nebezpečné ovoce!
Dobrý den. Jsem začátečník v pěstování vinné révy a tak se setkávám s pojmem "FAZOCHY". Nevím co to je, paní Kateřinu Dvořákovou bych prosil nebo někoho jiného, jest-li by to mohl vyfotit a poslat mi to meilem a nebo to dát na tyto stránky. S pozdravem Šimek
Dobrý den. Prosím neposlala byste mi foto ,co to je ta "FAZOCHA", případně jak se vylamuje a za jakým listem po hroznu se během vegetace vyštipují a zaštipují výhonky. S pozdravem Šimek
Dobrý den. Dnes jsem ustřihl několik šlahounů vínné revi a namočil jsem je do vody. Jsem zvědav, jest-li to pustí kořeny a něco z toho bude. Nemáte s tí někdo zkušenosti. Za každou radu budu rád. S pozdravem Šimek
P.Šimek možná skuste dát něco i do země,my máme všechna hrozna takhle sazené. Manžel vždy donese od někoho větvičku a sadí do země. Už máme 3 nebo 4 druhy ani to přesně nevím.
Dobrý den. Mám vinnou révu ve skleníku a na něktrých hroznech již pozoruji, že se tvoří hrozinky - vysíchají bobule. Vínnou révu přitom hodně zalévám. Nemá s tím někdo zkušenost co s tím? Za každou radu budu rád. S pozdravem Šimek