Stránka 1 z 1

Jak se zpracovávají moruše?

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 1. 2006 16:26
od Ovocnář
Mám na zahradě černoplodou moruši, ale je příliš sladká k přímé konzumaci. Neznáte zajímavý recept na její zpracování?

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 1. 2006 16:16
od germi123
Kdyby jste chtěl měl bych tu jeden za Slovenska na morušové víno :D
http://dev2.aston.sk/menu/index.php?www ... id_item=36

Jinak moruše jsou bohaté na vytamíny a obsahují asi l6 - 18 % cukru, kyselinu jablečnou, pektin, až 20 mg vitaminu C ve 100g, vitaminy skupiny B, provitamin A, vitamin E a mnoho minerálních látek a také mnoho vlákniny.
Plody se dají jíst za syrova nebo se z nich připravuje šťáva, víno, kompoty (nejlépe s kyselým ovocem, višněmi, angreštem), džem s jablky.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 1. 2006 01:10
od TA
veď práve moruše sú v tom vynikajúce, že sú sladké a tak celkom dobré stvorené aj pre priamu konzumáciu :)

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 6. 2006 15:25
od Návštěvník
me taky chutnaj cerny moruse tak jak jsou, zraly sladky, kdyz uz padaj. naopak nezraly nic moc

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 4. 2008 22:46
od moruše
Dobrý den, tak my bychom si prosili ten receptík ze Slovenska na víno z moruše. Díky