Doritaenopsis Aposya

Tipy a rady o našich spolubydlících

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod jakuku 15. 7. 2010 17:21

ty brďo tak to ani náhodou já ho mám asi jen o 2cm delší než jsem sem dávala tu fotku máš ho přímo na sluníčku?
Jana
jakuku
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dama 55 15. 7. 2010 17:23

Ještě jsem Ti tam připsala, na str.9 byl vyfocený před tím, abys to nemusela hledat. A to si vezmi, že mu tam překáží ten lupen. Budu mu muset dát tyčku.
Nemám ho vůbec na sluníčku. Ve 2.řadě za žaluziema, vytahuju je až večer - někdy.
dama 55
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jakuku 15. 7. 2010 17:29

no vidíš a to jsme měly stvolíky stejně dlouhé :shock: :-) také ho mám v druhé řadě na přídavném parapetu :-) žaluzky mám už teď pořád dole předevčírem jsem je sprchovala a zhrozila jsem se kolik listů mám připálených na phalech někdy ten lidt trčí až za žaluzii tak okraje mám suché :shock:
Jana
jakuku
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dama 55 15. 7. 2010 17:36

Já jsem měla spoustu dolních listů suchých, tedy spoustu, na každé rostlině tak jeden, tak jsem to obrala, upadlo to samo. Dělají mi to i mini. Naroste list a šup a už mám ten nejstarší pryč. Já nemůžu pochopit, jak někdo může říkat, že má mini samý listy, až jsou velký. Na ostatní listy už si dávám pozor. Stačí mi ta připálená Vanda a skoro všechny zelenolisté střevíčníky - 4kusy. Ty popálené kraje odstřihuju pryč, aby bylo vidět, zda se z toho něco nešíří. Opižlám i tu Vandu, vypadá to děsně.
dama 55
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Evouš 15. 7. 2010 17:43

Tak já jsem si libovala,že se orchidkám daří ve verandě,ale už jsem je musela dát pryč,mám jich asi pět připálených.Květináče byly normálně horké,a to je mám na záp.stranu,co vy potom.
Evouš
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dama 55 15. 7. 2010 17:47

Mě určitě dost mírní žár ty škatule, jak to mám na roštech s vodou. Ty krabice mám co nejvíc odstrčené od oken, co to nejdál jde. To víš, že sem pere, sluníčko je vysoko a my jsme až nahoře a kolem oken, nad nimi i pod nimi plech.
dama 55
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Evouš 15. 7. 2010 18:12

Nahoře mám všude žaluzije,ale v té verandě nic a je tam jak v pekárně.Je malá,a sluníčko pere do oken.
Evouš
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dama 55 15. 7. 2010 18:15

Tak to tam vůbec nedávej, musela bys zalepit okna bílým papírem, to by asi moc ozdoba nebyla. Ty spálené listy rostlině moc neprospějou a dost dlouho trvá, než se z toho trochu otřepe - a vošklivý to je pak dlouho.
dama 55
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Oluskacz 15. 7. 2010 21:07

Holky, tak jsem se taky dočkala! Ale mrkněte, jak divně mi roste... :-) Obrázek
Oluskacz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jakuku 15. 7. 2010 21:21

doufám že se ti vyloupne trochu ti tam asi zarůstá :shock:
jo a jinak velká gratulace že ses dočkala na to jak ti pomalu odcházel 8-D a co mini mark tam jsi nenašla nic?
Jana
jakuku
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Oluskacz 15. 7. 2010 21:25

On byl právě úplně zarostlý a teď se klube :-). Tak snad to dá!
Oluskacz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jakuku 15. 7. 2010 21:26

určitě už je napůl venku 8-D
Jana
jakuku
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cibusik 15. 7. 2010 21:41

ja myslim, ze vylezie v pohode!
Cibúšik
cibusik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Evouš 15. 7. 2010 22:26

Oluško :tleskani :tleskani :tleskani
Evouš
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jakuku 22. 7. 2010 14:54

Dano koukej dneska jsem objevila že se mi tlačí další ten první stvol vidíš je o moc menší než ten tvůj a to byly stejnéObrázek
Jana
jakuku
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka