Paphiopedilum

Tipy a rady o našich spolubydlících

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod jakuku 31. 7. 2010 16:09

no ještě jsem si jako bonus přivezla od Lukscheitera když už jsem tam byla papučák Pinoccio(150kč) no ale ta dálka zpátky domů se na ním popsala urvala jsem mu bačkůrku :roll: :roll: :roll: doma jsem ho dneska přesazovala do průhledného květináče no a kořeny nic moc :pozor :pozor
Dano tak jak teď na něho ObrázekObrázek
Jana
jakuku
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dama 55 31. 7. 2010 17:08

Mám úplně toho samého a od úplně stejného člověka. Pod květem má už viditelné poupě, takže až odkvete, celý květ upadne a začne se Ti vyvíjet nový. Nezalévej to moc a nezalévej těsně u rostliny. Spíš se snaž lejt vodu po obvodu květináče. Až se spraví kořeny, uvidíš je lézt po stěně toho průhledného květináče a krásně uvidíš, jestli ty chloupky na nich jsou mokré, nebo ne. Chtělo by to nějakou další odnož, taky nemám a tak jsem na povrch substrátu nastlala trošku rašeliníku a ten rosím, ale tak, aby nebyla mokrá rostlina - dám před ni ruku, nebo papír. Další už musíš nechat na přírodě a hnojí se 1X za 14 dní slabší dávkou, ale to už jistě víš.
dama 55
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pabil 31. 7. 2010 21:27

Tak už i já mám 2 papučky :love: .Obě budou asi teplomilné,mají strakaté listy. Co s nima teď ? Mám je přesadit do průhledných i když kvetou ? Na jedné jsem našla ty malilinkaté hlemýždě, takže asi přesadit, co ? Dala jsem tam brambor, tak třeba se nachytají. Doufám že péči zvládnu, mám z toho trochu strach :-- :hm
kočky a orchidky, to je to nejdokonalejší, co příroda stvořila
pabil
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kandl 31. 7. 2010 21:41

Tak gratuluju :tleskani a kde je fotečka? :lol: S přesazením určitě poradí Dama.Na šnečky je ta brambora dobrá,třeba se Ti je podaří vychytat a nebude potřeba hned přesazovat. :hm
kandl
Návštěvník

Odeslat příspěvekod marcela somrová 33 31. 7. 2010 21:45

Jani,Líbo.....gratuluji :tleskani :tleskani :tleskani
A fotečku,ju ;-]
ahojky Macek ;-]
marcela somrová 33
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dama 55 31. 7. 2010 21:52

No já bych taky byla pro to do nich nevrtat, když teď kvetou. To pouze v nouzi nejvyšší. Šnečky odlovíš tou bramborou, myslím, že i prolitím substrátu při zalévání by nějaký odolný jedinec, co nechtěl vypadnout vylezl. Hlavně je moc nezalévej, bývají zalití při prodeji až dost. V žádném případě se nerosí a když se Ti to omylem povede, utři ten list papírovým kapesníčkem. Přesazování je trošku těžší o to, že nemusíš moc kořenů najít a všechny, které jsou po zmáčknutí duté se odstřihnou čistými nůžkami otřenými, nebo namočenými v lihu. Zatím nic nepřesazuj, já mám kdesi odkaz na přesazování střevíčníku na videu, pohledám a dám ho sem, nejlepší je to vidět, i když je to v angličtině - jednoduché, je tomu rozumět.
No a samozřejmě nám je honem zítra ukaž.

-- 31. 7. 2010 21:58 --

http://www.orchidweb.com/repotvid.aspx
Tady se koukni, jak se přesazuje Paphiopedilum. To je názorné, nad všechny řeči, jinak se samozřejmě zeptej na cokoli.
dama 55
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pabil 31. 7. 2010 22:01

Díky :tleskani , zítra nafotím, ale červený není ani jeden :oops: . Rostlinky mají každá 2 nebo 3 mladé, takže teď jen pořádně starat :nenapadne :oboze
pabil
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dama 55 31. 7. 2010 22:06

Červený snad ani střevíčník není, to je Phragmipedium a to je docela těžší kalibr, zatím trénuj na jednodušších a když mají ty Tvé i malé nové rostlinky, je jen dobře. Jestli jsou jednokvěté, budeš ty nové růžice potřebovat k dalším květům a jestli vícekvěté, tím líp. Čím, víc růžic, tím, silnější rostlina a víc květů na obzoru.
dama 55
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ludka1 1. 8. 2010 06:58

kandl píše:Danuš koukni jak jim kravinec svědčí.
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
Když jsem je přesazovala,tak neměly skoro žádné kořeny,a nové růžice nebylo skoro vidět.Jsou to ty velkokvěté.Jen aby ještě někdy i vykvetly. :hm

kandl, prosím Ťa kolko toho kravinca/granulovaného/ dávaš do 1 zálievky?
Ludka1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pabil 1. 8. 2010 13:40

tak to jsou oni, miláčkové moji :love: . A tím červeným jsem myslela třeba king artura, damo, i když mi ho nedoporučuješ :oops:
Přílohy
orch 047.jpg
orch 046.jpg
orch 045.jpg
pabil
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Moravanda 1. 8. 2010 14:07

Jsou krásní :tleskani :tleskani :-)
Moravanda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Danielka.9 1. 8. 2010 14:09

Pabil moc krásní,vypadají dobře,tak ať se jim daří :tleskani :tleskani :tleskani
ať nám kvetou kytičky
Danielka.9
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kandl 1. 8. 2010 15:47

Ludko poslala jsem SZ.
Pabil,tak to jsou opravdu fešáci. :tleskani :tleskani :tleskani
kandl
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kočičí 1. 8. 2010 15:59

Vy jste fakt nebezpečné ženy a ještě mě na ten papuč taky nalákáte. Pabil, jsou krásné...
kočičí
Návštěvník

Odeslat příspěvekod marcela somrová 33 1. 8. 2010 18:00

Líbo,tak to jsou nádherné úlovky :tleskani :tleskani :tleskani
ahojky Macek ;-]
marcela somrová 33
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka