Orchidej Phalaenopsis - jak na ni

Tipy a rady o našich spolubydlících

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod dama 55 31. 7. 2010 22:16

pabil, na každém rohu místnosti mám plácačku. Jak se objeví "mňoucha", je potřeba popadnout plácačku a chytit ji dřív, než kočky, jinak všechno lítá vzduchem - mám tu teď rozsázené maličké fialky, to bych asi ráda nebyla. Orchideje jsou tak prokořeněné, že se maximálně vysypa troška kůry - s přesazenými je to ovšem jiné - ty vyletí komplet ven taky.
dama 55
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kočičí 31. 7. 2010 22:23

U nás v létě od koček klid - hnípají na verandě a v trávě a mají jiné starosti, než vnitřní hmyz. Ovšem v zimě je to jiná. A taky když zůstanou vevnitř a zachce se jim v noci ven - spolehlivě mě probudí výskokem na okno, při kterém obvykle něco zařve - proto to taky dělají. Takže teď v létě se snažím vyházet je před ulehnutím, ale při jejich početním stavu je to poněkud nepřehledná situace a navíc máme dvojí vchod - co předem vyhodíš, zadem se kolikrát vrátí a předstírá, že je brácha...
No u nás to už i s tím polštářem začíná být kritické. Nějaký čas, když ti dva nejmladší ještě spávali v noci doma, usínala jsem jak tankista - na každém uchu chlupatá klapka. Povlékat každou chvilku znova, protože vše je chlupaté, člověka taky nebaví. Naštěstí je to teď venku víc baví.
Naposledy upravil kočičí dne 1. 8. 2010 13:55, celkově upraveno 1
kočičí
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dama 55 31. 7. 2010 22:32

Alespoň části se tak zbavíš. My, co je máme všechny uvnitř jsme bez šance. Tady je úplně jedno, kdo je čí brácha, tady musíš uhájit jen svůj polštář a klid na spaní a zacpat neprodyšně okna kytkama, aby se neprostrčil ani dráp. Když se nic déle neděje, usnou a je klid.
dama 55
Návštěvník

Odeslat příspěvekod marky468 31. 7. 2010 22:52

ario píše:tak tady jich par taky je a i za min euro

http://www.easyorchids.co.uk/shop/Phalaenopsis/?page=0

...tak ty jsou teda hustý, vybrala bych si každou druhou...ale aspoň jsem si napásla oči... :shock: :shock:
marky468
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Evouš 1. 8. 2010 05:26

Marcel budu se snažit co nejdéle,protože bych je opravdu musela nosit k sousedům.I když byla hezká.
Evouš
Návštěvník

Odeslat příspěvekod marcela somrová 33 1. 8. 2010 09:55

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ahojky Macek ;-]
marcela somrová 33
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ažka1 1. 8. 2010 19:15

Obrázek
ažka1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mirdasl 1. 8. 2010 19:16

To je přesně ona :love:
Fallout 1 a Fallout 2 herní klenoty této planety.
Ahojky Mirek ;-]
mirdasl
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ažka1 1. 8. 2010 19:16

Obrázek

-- 01 srp 2010, 19:29 --

Obrázek
Ahojky
Tak po pár dnech jsem zpět doma z výletu po okolí Plzně.Tyto děvčata jsem sehnala v Tescu v Plzni tam jich měli že člověk nevěděl kterou.Lidi kupovali jak diví no já nemohla být jiná že.Všem gratuluji k pěkným orchidkám hlavně aby dělali majitelům radost.
ažka1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Klivie 1. 8. 2010 19:53

Ažko super kup, ta první vypadá jak sametová. :tleskani :tleskani :tleskani
Jana
orchideje moje radost
Klivie
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kandl 1. 8. 2010 20:06

Moc pěkné. :tleskani :tleskani :tleskani
kandl
Návštěvník

Odeslat příspěvekod marcela somrová 33 1. 8. 2010 20:38

Ažko....no krásně jsi nakoupila :tleskani
A měla jsi štěstí,já kdykoliv byla v Plzni,tak nic :hm :D
ahojky Macek ;-]
marcela somrová 33
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Evouš 1. 8. 2010 20:53

Ažko super kup, :tleskani :tleskani :tleskani výlet jste mohli stočit na Valeč,je to k nám 60 km,když tu máte to příbuzenstvo.

-- 1. 8. 2010 20:55 --

Mirdo ,tak si ji kup, :hm :lol: když se ti líbí.
Evouš
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ažka1 2. 8. 2010 09:59

Ahojky
jsem ráda že se vám líbí moje holky vypadá že jsou zdravé bez různého hmyzu to je hlavní věc že.Evi na Valeč bylo myšleno, ale jeho syn měl málo času tak ten můj byl jen u sester v Oloví,my měli auto doma takže nás vezl jeho syn obě cesty.Přítel by se tam podíval snad příště no uvidíme.
ažka1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milka60 2. 8. 2010 15:49

ažka to je presne ako moja pre Martušky a tiež z tescaObrázek nech ti dlho vydrží kvet
milka60
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka