Prosím o identifikaci

Nápady, tipy a rady o popínavých rostlinách či pro živé ploty

Moderátor: Moderátoři AbecedaZahrady.cz

Odeslat příspěvekod rentier 22. 9. 2009 08:25

Toto jsem potkal v sobotu na výletě, poradíte název prosím?

http://uloz.to/2542409/zahada.jpg
http://img10.imageshack.us/img10/906/zahadad.jpg
Obrázek
rentier
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod HanaT 22. 9. 2009 20:41

nevím jestli ti radím dobře,ale vypadá to jako Kiwano-africká okurka ,dají se koupit semena
HanaT
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rentier 22. 9. 2009 23:26

Díky za nápad, ale tohle bude něco původnějšího. Rostlo to nedaleko řeky, u sloupu el. vedení, ve volné přírodě. Ty plody jsou uvnitř duté, takové "papírové" nic!
rentier
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mičurinec 25. 9. 2009 08:56

ted si nevzpomenu, ale podivejte se do vyhledavace na nase semenarske firmy, tam neco bylo...nebo spis urcite bylo...
mičurinec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidych 1. 10. 2009 22:13

Tahle pnoucí rostlina je vakovec - semena, která vypadají, většinou zjara vyklíčí, takže se na jednom místě udržuje po několik let.
Zjara se vysévá přímo na stanoviště, předpěstování není nutné.
Pokud byste ho chtěl pěstovat třeba na plotě (potřebuje oporu), není problém - má rád živnou půdu a zálivku + slunko, potom jsou listy velké a rostlina celkově mohutnější. V horších podmínkách je slabší, a nevypadá tak pěkně.
Do volné přírody vakovec většinou zavlečou zvířata či ptáci.
Fidych
Zahradník

Odeslat příspěvekod rentier 8. 10. 2009 07:06

Díky moc, to už je ono! Vakovec...slovo jak do Milionářa. Docela by mě zajímalo, jak či odkud to víš, takových lidí asi moc není, jak ukázalo i zdejší forum?;)
rentier
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Daniel Bozner 8. 10. 2009 07:13

Však Fidych má právem přidělenou hodnost Zahradník protože tady už spoustu lidem poradila a ví si se vším rady. Tímto ji moc děkujeme :tleskani
Daniel Bozner
Moderátor

Odeslat příspěvekod Fidych 8. 10. 2009 21:47

No tedy!!! :-[ :-[ Děkuji moc za chválu, ale mám pocit, že jsou tu na leccos mnohem větší esa, jen se (ke škodě nás všech) tak často neprojevují :nenapadne
Fidych
Zahradník

Odeslat příspěvekod Fidych 8. 10. 2009 21:52

rentier píše:Díky moc, to už je ono! Vakovec...slovo jak do Milionářa. Docela by mě zajímalo, jak či odkud to víš, takových lidí asi moc není, jak ukázalo i zdejší forum?;)

Hodně čtu, i odborné časopisy, občas narazím ně nějakou zajímavost, a kupodivu si většinou i něco zapamatuji. Dost mně štve, když vidím, co neznám a nemůžu zjistit, co to je :hm . Proto to pátrání.
Co se týče vakovce, tak jeho semena jsem dostala od známé - taky nevěděla jméno, a tak jsem se pídila. Nějaký čásek marně, a pak jako na zavolanou se v jednom časopise objevil dotaz na vyfotografovanou rostlinu, a ejhle - můj pnoucí zázrak jménem vakovec 8-D .
Fidych
Zahradník